Thursday, September 30, 2010

WHAT'S ON YOUR MIND? (ayat fesbuk)

ni zn hotel!!...rm 78rm!!..gile baik laaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!...siap bg gerenti!!!...dalam die mcm hotel 5 bintang!!..aku masuk..ya Allah!!..gile2 cantek!!!..padahal 78rm!!!....bisnesmen singpore punye la..cina!..pergh sepergh perghnyaaaaaaaaaa...!!

ni muke stended la...muke org pompuan skrg carik makan..bubuh gambar mata besaw..mulut kecik..mata ko kuning ke..kero ke...(juling).. taik mata ko besepah ke..ape ke..janji bile ko buat mata tegang mcm tu nmpak cumey kan...hhuhu sbnar nye org buat muke mcm ni..sbb nak tutup klemahan sndri je..sbb kecantikkan pompuan..pada mata..mlalui mata smua nampak cantik..sbb mata itu seksi..so, ble dah fokus kat mata..everhiting nampak cantek2 belaka...haa... and da same time, idong yg kecik besaw kecik besaw ni pon nmpak kecik n mancungg kann....huhuhu....
tu abg moaath, bakal husband angah aku yg pakai tudung tu ha,...means yg tudung wane coklat ke ape ntah yg tu la...

ni tasya, adik bongsu aku..die kalo datang angin senggugut die mmg pakai tudung la... ikot suke ati je die ni...bile dia pakai tudung tu baba aku otometik akan sindir kitrg yg tak tak pakai tudung ni..siut je kan...spoil!...huhu
ni erin...die bukan ngejek korg..taim ni die tgh jilat bibir la konon.aku nak tgkp tapi tertgkap mcm ni... haha!! cincai la toklin oii...;p btw, atin ni nampak je mcm ni..kalo tgk ndkat2..lagi gile..buat misteri hantu die je la... langsung tak takot ape..sampai hantu sndrik naik give up ngan die tauu...die buat bodo je....seyes tak tipu...nampak mcm rambut die pndek..skali dari blakang elakkan takde air die istinjak pakai rambut jek..wakaka..gile pnjng rambut die..sampai ke lutot i think!..;P
ni plak gadis gebu...gebu ke?? ke bedebuu....huhu... poyo gilerent...gile mnyampah gelaran gebu la..chubby la..comey la...knape eh? org pompuan suke letak gelaran chubbys gurl..babygurl la..mcm2 la..huhuhu...


e'ehh..suke ati org la kan..nak taruk name pe kan..dah kate nick name..maybe tu mmg btul gelaran die kann... tp, aku juz terpikir je la..(nk jgkk..huhu) kdg2 bg org yg ati kering yg tak reti nak memanjakan dri ni..mcm akuu....suke pk2 mcm tu...knape die bubuh gelaran mcm tu...budak jambu la..(bg laki la kan) bajek DAFI ke pe??..huhuu.. dafi takpe la die mmg "jambu" pon kann.... tp jambu kat mne??..kih3... ;3P

elehhh..kate kat org hidong jambu lak kann..tak sedar hidung sndrik mcm getah spender kan2...huhu..(nangis) ..aku takde mkne nye pon nak ngata pape..juz aku baru lepas usha fesbuk org...gambar org..kbykkan suke buat mcm tu...huhuhu....

ksimpulan nye..aku rasa...jadik dr sndrik lagi bes..lagi hepi..cincai la org suke ke tak... kalo rasa nak tarik muke seluas2 nye..letak!!..beranikan dri..buat bnda yg gile2 puas..tayah kaver!!!..haa...tayah gile malu mcm tu..nk letak yg cantik yg terbaik ape dapat?? bg aku pujian tu bkn blh bangga sgt pon..pujian tu la pnykit..sebaik2 pujian hanya lah milik Allah kannn.. seyes!! kalo kita puji ee...kaki u cantek lorhh..esok kompom kaki die bekarat...!! tak caye g test kat member,...haa..

kalo nak kata nak puji ke ape ke..cakap la mcm alhamdllah..cntik kaki yg dianugerahkan dari Allah kpada ngko..mudah2 an...budi bahasa ko sama cntik dgn kaki ko..(boleh??) pandai2 la cakap kannn..jnji yg tak bg die riak mcm tu....nk yg cakap elok2 ja...sampai bilerent dong mas...huhu


hape da aku melalut ni..mata kuyu sudah...tidooo!!

Tuesday, September 28, 2010

aku terpinggir

ade je cter aku ni kan..kalo tak blh simpan rahsia nombot satuu...huhu..takde la.rahsia aku je aku suka cter..aku tak reti nak cakap dlm ati sorg2...aku suke cerite jek kat org ape aku rasa... bnda rubbish je hape ke...smua aku cter..pastu mnysal sndri kannn...

ekceli, tadi masa keje, aku kan handle bahgian dapor kan..bahagian masak roti tu la..ha..yg roti tu aku blh la sket...air pon boleh la jgk...kire smua aku blh handle 60% mcm tu baru..baru keje empat lima hari mcm tu je kot...ok la kannn....

then bile masak tu..standard la..muke akan panas..peluh..bahang...merah2....mata pon tetibe naik ke atas..lidah jadi nak menjeler..haa...takot tak?? wakaka.. pandai2 je...over dose sudahh..huhu... muka jadi mcm bahang..minyak lemak tepu haiwan kat muka aku ni pon kua la..nak2 kat bhgian misai..area T zone ha..kat atas hidung jadik peluh kecik2 tu ha... bwh kelopak mata..alah..dah blh bayng sndrik kan..kalo dah peloh kan..huhu so mcm tu la rupe haku... gile leteh kan masak roti... mmg aku kalo masak muka mmg pandang bawah la..kang muke pandang atas mmg aku kaleh roti pakai tgn jek kan..tak pakai sudip..

tapi tadi bile takde bnda nak buat dah..smua aku dah setel buat...aku usha la org2 kat luar tu ha... besa la..yg dtg makan kat old town kebykkan old man.. bisnes men..pegawai2..yg pangkat2 an..mcm nak jual muke jek aku taim tu auw...huhu... tetibe jek rasa nak jd tukg mintak order.. pastu buat2 bagi tisu siap ade listik dan no bilik kite gituu....muahaha...

tapi tak la kan..kalo dah jd tukang goreng roti tu...jage roti jek la kann...ade hati nak jd tukang amik order..ko hengat ko cantek sangat??? huhu..

so bile usha2..sekor jantan pon tak balas usha an aku balik...buat2 terjeling lagi ade ah...kureng jek an..aku pon buat la kaver line..konon2 bukan pndg ke ungko..aku pndang dinding blakang ko tu..lerrrr...malun2...;P padahal nak kaver diri kannn...

huhu..bosan je jadi org tak guna mcm aku ni..dah la takde rupe..pendidikan jauh sekalik.. harta bnda lagi la... huwaa....tim kai ya!!...

hape2 pon..esok aku nak jgk mekap!! ko tgk la..ko tgk!!..aku mekap sampai ke gusi aku kasik gincu..!! minci2...

aku yang kompiuss...

ya..aku! ..aku yang kompius..bkn ko..dan tentu skali bkn jiran ko jgk yoo..
aku baru keje old town..dah,..satu dua (*kire pakai jari) dah tiga pat ari mcm tu la..eh takde kuase aku nak ingat yoo..janji gaji aku on time!.. aku cek2 smlam jadual nak cuti... skali aku tgk aku cuti ari selasa..aku pon..oh cantek ah..selase...boleh la aku lepak baekk punye.. member2 pon tanye la..bile cuti? aku bals dgn nada yg tegas!..hmm..esok..ko? dorg pon cakap la..bla3...aku angkat kening jek..then blah..ha..tere tak aku??? tu baru masuk keje..dah buat muke lahabau..sombong kan??..rempang gile tak?? kih3..

takde la..aku jwb bebaik la..;) then esok nye yakni semalam aku pon cuti..tido mmg bes la kan...sbb esok yakni arini aku kne keje..

tapi td pagi..tgh masuk2 keje..dorg muke mcm pelik je ngan aku...tnye aku cuti bile..aku jawab la smlm..asal? dorg kata takde pe la..sje je tego2...aku pon ha..takpe la.. tapi bile dah salu sgt org tnye...naik hangins jgk aku!..asal yg tanye jek..aku tgk kat kalen der baru aku tau...seps arini aku cuti n smlm aku keje..huhuhu...baru keje dua tiga hari aku dah buat tere an?...nasib tak kne halau buang je..n nasib baik aku masuk keje arini..kira kaver balik la...huhuh.... apehal la bengap aku ni.. ni kes tak ingat hari ape la ni.. padan la aku tggu cter abang ASMARA aku smlm mcm takde je..aku ingat termiss jam..ropanye silap hari..huk3...

moral of da samy veluu, komitmen tuuuu kne adee... jgn buat halai balai jek..huhu.... amik syes na cek ella.... satgi elakkan blm keje semnggu kne tendg an?... keje kfc dua munggu brenti..kje old town tak sampai smnggu pon brenti jgk mmg parah la..huhu..

chek kit daut....zass

Monday, September 27, 2010

rasa mcm nak lempang tak??

percubaan yang ke 31x..tapi kamera henpom tak canggeh..asal teramik cepat je jd blur mcm ni...sakit ati kan?? kalo spoloh kali mcm ni..mau leteh muke aku meneran...huhuh..



haa..hamek ko!! ngalahkan lelaki dah muka aku!!...malun2...sorok muka dalam spender pon belom tentu orang nak lupe ni...huhu..

aku try join contest si papa qery..boleh? heheh...
alaa...masuk2 je..bkn nak mengharap kan adiah pon...(ade dlm 33x snap gambar tak jadi ..huhu..)
arap2 ko seyes ea qery..ni ttng masa depan aku dgn anak aku..haa(tetibe!) huhu...

sebab musabab aku pakse ko qery (sambil gengam erat kolar baju qery) adalah..baju kite samee,...an? an..an?? muke kita muke samee...haa..elak sepet hamek aku jadi bohpren je ganti ko..hahah..!!

lagi..emm... lagi... tak ingat da..huhu..
pengalaman snap gambar tu mmg la rasa mcm bedebar2..rasa mcm betul ke keputusan yg aku amik ni? btul ke? ini ke jalan yg terbaek buat aku?? ha...(tu mngada sgt la kan...)
tapi mcm bes je layan kepala otak korg..aku pon masuk la...skali ngan sepet pon aku masuk nih..bajek nak konke adiah la...kih3 (mcm dpat...;p)

tapi yang potng stim tu..tiap kali nak snap..msti mak panggil la..orang ngintai la..tetibe snap kabur la... geram kan?? suke bagi aku putus harapan...huhu..

tapi bila snap gile2...baru rasa ini yg terbaekk!!..skali tgk mmg la mcm orang kentot tak lepas..tapi kalo dua kali tgk mcm plakon jepon pon ade tauu...alaa..yang yoo jin2 tu...heroin winter sonata...;p hak3...

p/S: lepas korg teliti..jgn lupa korg pos kat majalah mangga!..mne la tau dorg hamek aku jd model kolam renang dorang next session...haa...;P

adekah aku sudah keterlaluan??..

tak terkate ah brooo...kan3.... mmg manis2 madu gitu...kih3...

huhuhu... sejebek tak sepet..mcm muke hungko tak?? cakap cepat...>(... (sambil buat mata merah pandang atas bawah kat sepet!!) haa.. same an? an?...
ko tgk sepet..ko tgk mata aku..puas aku lekat ngan gam..tapi mcm tak brape nak jadi je..huhuhu...;p

dalam banyak2 aku snap gambar....smua ok2 dah...tapi tang mata tu..yaa..."dari kerana mataa...yg mempunyai kuasaa..." haa yg tu aku macam fail jek..susah woo nak buat mata sepet!..puas aku pakai salotip..tak melekat..gam sekolah ala yg dua puluh sen tu..gam ubi ke ape..tak jugak jadi..aku geram aku amik gam bulu mata tu..haa..ko...!! melekat sampai ke sudah tak ilang... puas basuh tapi cemey jgk mata sebelah aku ni..huhuhu.... seksa betoi nak menang auww!!..;p

dah posing tu boleh la snng dari yg qery..gile teran muke aku..sampai naik berkumpul angin kat dahi...stress!!..haha!!...

tapi ok la..hepi gila la..(sampai kadang2 sambil sembang2 terbuat muka mcm qery...jd satu penyakit plak..huhu..)

pape pon... aku mencabar diri hantar pic mcm tu..cantek tak? cantek tak?..;p (dah mcm eric leong plak an??)... ;p


hamek kooo sepet!!..muke limited edition dari haku..kih3...
salam akhir dari baby manje..zass

Friday, September 24, 2010

"Another lesson learned. Better know your friends, or you'll get burned."

tak mau cakap pasai kawan dah kannn...tapi masih pikir kan??? mcm jebon kuasa lapan!!...

dah2..tutup buku...!! aku nak hepi2 ja...semnagt baru ella ...smngat baruu!!!...jgn pk dah org mcm tu..well nasib baik die dah tunjuk perangai sbnar kann?? elakkan aku tak tahu sampai bebila je...tapi gile ah..aku gadoh geram kat org takde mcm ni..seyes ah.. ni petama kali aku geram gila..!!

tapi takpe la...ape yg dah jadi biarkan terjadi...hidop ini senng...kann??
cuma aku harap..aku bjaya dunia akerat..amin3...;)

btw, nak cter skit...
si gemok2 dua ekor tu...gila gemok pemalas..nak2 ketua die tu..gila malas nak mndi..yg sorg ketiak bau tengik.. tak pecaya??..gila jahat aku kan?? alang2 dah kata aku jahat meh aku bongkar rahsia.. malam2 kencing malam..malas mandi..baju malas basuh..seyes!! sampai spender beli yg pakai buang..kadg2 aku geram aku tlg basuh kan..bukan kadang2 la..hampir skerap masa.. gile kan?? makan tak nak basuh..pakai pnggan aku..tapi tanak basuh?? mcm mna tu?? sampai bekulat ijau..aku geram aku basuh..kadng2 bila aku malas pk..die buang mcm tu..then kata nnt aku bayar..tp bila mntak gila marah kata aku mcm2..sedih kan?? pk kawan...syg kawan..biarkan je la..bnda remeh takkan la nak bkire kan....sialan je!!

dah tu..mlm2 kaki ngayat jantan./..tiap kali kapel ade je dapat duit dr jantan..tak cukup sorg sorg lagi die kikis...ksian kat jnatan2 die.. habis kikis carik yg lain.. bajek lawa sgt?? dgn gemok gigi jongang...rambut botak..bila rambut elok bukak plak tudung..tp skrg tak boleh buat rambut daa..sebab dah BOTAK!!... wakakkaka... gila..tak de kwn..seyes die takde kawan!!...org tak suka..aku gegeh kawan ngan die..sbb??? sbb die kawan baik aku masa darjah 1!!..sapa tak syg kannn??? kalo blh nak kekal sampai kawen la...beranmak cucu mcm tu..tp?? tak kesampaian.. ape2 je la..aku malas nak type..nak cakap..nak tetibe kutuk ngata..tapi ntah!! aku geramm..aku tak pahamm.. ape yg die tak puas ati kat aku?? seyes gile aku tak paaham!!...

Thursday, September 23, 2010

pesanan dari penaja

aku tak blh tido je arini...pk ke lahabau tuu... aku tido tiga jam mcm tu je..otak aku asyik pikir masalah je... pikir mcm2...mcm2 otak aku tanya jawapan hati aku jawab soalan... haa...mcm tu la...so yg mangsa nye aku la..kne dg je apa yg dalam batin aku dok potpet2...serabut..

bila jadi mcm ni...aku pk yg aku kot salah.... sbb msti ada sbb jd mcm ni... tapi bila pk apa salah aku..aku takde apa sbb?? sbb aku tak tau apa yg buat dorg fitnah aku..kata mcm tu...

so bila aku renung2 balik..aku dah dapat jawapan daa... org cakap bekawan biar seribu bercinta biar satu...kan? tapi ada pulak yg buat lagi tere..ckp bercinta biar seribu...bekwan biar satu.....(ni salu di guna paakai oleh org yg frust kawan..cinta la ni kot aku rasa...huhuhu)

dan ada yang cakap lagi..kawan yg baik ada lah 1 dalam seribu...susah nak carik kawan yg baik..kannnn?? sbb 999 dari 1000 ada lah yg tak baik..so yg baik ni bukan jahat..die mcm teraniaya.die mcm di salah anggap...btol tak?? ke tak betoi? so aku pk..aku la kawan yg 1 dlm 1000... lalala....

so aku di fitnah mcm ni bukan sbb aku jahat..so aku kne mcm2..tapi salah pilih kawan... aku ikhlas kawan...tp dorg muka2 lidah becabang...boleh terima tak?? aku agak kalo dorg renung balik...slama dok bekawan..mau dorg malu... mau dorg ngis.. menyesal tak sudah..tapi dah pk diri bagus..ego obesiti..tu yg jd mcm tu.. buta hati..huhuu....

the moral of da value... pulon la habis2 sampai bjaya..kwn nak bgelak ckoppp byk..tp bila kita blah dalam klompok yg ramai tu..smua akan ngata dan cakap mcm2...tak caye?? alangkan Nabi buat sejuta kebaikkan..dan takde salah silap di sisi Allah..tapi musuh dah org buta hati ni tetap akan ngata fitnah dan sbgainya kat nabi SAW.. sbb manusia ni penuh dgn perasaan iri hati..pewot busuk!!..mcm?? mcm jebonn...huhuhu

ape sal kawan mcm $%^&*!!!

aku ngat aritu las aku cakap pasal kawan..tapi aku rasa tak kan reda kan..kalo si bodo tu tak abh2 nak carik pasal...takde angin takde ribut aku heran dgn manusia tak sedar di untung ni... aku mati2 tanak pk dorg dah..tapi tak pasai2 ade je masalah dorg...(kalo hati busuk bau bangkai takkan sennag duduk...ade je nak sakitkan hati manusia nak2 sesame umat...kannnnn)

aku langsung tak ngat dah pasai die...apetah nak cakap npasai die...atau dorg..motipppp aku nak cakap pasai dorg?? aku ni jenis suka amik tau?? aku ni jnis suka gosip2?? ade mcm tu?? sape yg dkat2 dgn aku tau la kot..aku bab kawan aku ckop care!!..tapi mcm biasa la kan..kalo kita syg kat sorg ni..yg sorg ni takde nye nak sayg kita kannnn?? kalo ade pon tak byk mcm kita sayng kan?? setuju??..huhuhu...

bila org dah byk mngata..pokpek kata2.... cter itu ni...(sbb nak kata diri tu hebat) bila dorg takot kantoi, dan2 dorg putar cter kona kata die tak kata..ni ha..org yg tuuu yg kata kat kooo...haa...tgk ni..aku beking kooo...tu pasal aku cter kat ko duluu...(mcm lahabau!!)

kita mati2 nak kawan2 rapat nak hepi2..tp dorg bepuak2 tggal kawan.. kata kutuk kawan!! bila aku dah kawan yg budak terpinggir ni...bila aku blah2 aku plak yg kne kann..kelakar sgt??!!

tapi sampai skrg aku tak cter kat dorg..yg kata die apa..yg tu kata die apa..aku buat bodo je..(padahal aku dah tanaak pk dah dlu..so aku cpat2 lupakan dlm memori aku) yelah kalo aku ingat2..simpan2 dlm ati.. elakkan nnt gadoh aku terbukak rahsia je kan...

aku nak je tahu...ape yg dorg kata atau gosip yg aku kata kat dorg..aku nak tau..aku kutuk dorg ape...sbb aku nak je jawab... mcm hell je kan....!!

aku sedih...tapi pada masa yg sama..aku syukur... aku syukur sbb aku tak mlatah..aku tak maki gila2 babas...sebaliknya aku carik Allah dlu..dah puas aku ngadu..hati aku jadi empty..jd tanak pk da...biarkan je laa.... apa yg di kutuk dikata aku serah pada Allah..sbb Allah pada masa yg sama ampunkan dosa kita yg lalu..so Dia bg dugaan yg mcm ni...

kalo dorg baca aku punye entry ni..blog aku ni... terus terang aku cakap!! aku lepas korg buat aku mcm tu..aku tak nak ingat dah kengan aku dgn korg..aku tanak simpan dah dalam hati!...tapi kalo korg stil nak kutuk kata..aku no komen la kan..aku serah pada Allah.... aku tggu je kog mnyesal..sbb tak selamanya korg akan gembira akan puas hati dgn apa yg korg buat..(melainkan ia nya betul dan baik) skali naya org..spuloh kali org naya kita balik... (gile takot??) sbb org naya kat aku, aku gila sediih mcm gilee.... tapi bygkan spoloh kali kena kat korg?? tak pedih ke??? tak puas hati? nak kutuk kata nak ape..jumpa tnye aku!! cakap depan2..aku tak takot!!.. (bukan nak cakap besar... korg dah kenai aku brapa zaman?...) kalau berani cakap dpan2la weyhhH!!!!


sialan je kan...tak pasai2 alik2 kita yg kena kann... kalo betul ye la aku macam takot2 jgk..tapi kalo dah mlampau aku plak yg kena bancuh...mmg mlampau la...aku bukan gila talak sgt nak kawan dgn korg...

p/s: ko sndri cakap kata hidop samtime kne bpura2 ela... kena buat2 baik.sah2 kita hidop kat akhir zaman...(see?? ni rupe ko yg sbnar kannn??) kalo yg sorg lagi tu plak ckp "well, kite kne la pandai drama queen...org buat kita..kita buat baik je... sbb aku suka dorg buat2 baik kat aku..sambil ikot blakng bontot aku..mcm anjing!!.."(see?? ade aku gatw yg lain?? aku sgp je..sbb tanak pecah kawan!! tapi alik2 aku kena..mmg lalang rupa nya dorg ni.. )

moral of da story: jgn pecaya kawan!!..dorg gila ba*i!!... kawan ntuk kepentingan je kann... dlm idop aku takde kawan2 lagi... ko sengeh la mcm mna pon..aku tanak kawan baik da..boleh brambosss......

perasaan pertama kali keje dgn OLD TOWN

huhu... petama kali keje Old tOwn takde la penat gile mcm kfC... kalo KFC..hamek ko..keje non stop...takleh rehat sikit..tambah2 kena ngan pkerja pompuan yg bajek bagus kannn.... poyo lebih..

aku keje dgn rela hati aku nak buat keje..nak basuh pinggan ke ape ke..ikot mud aku... boleh je nak rehat tau..baik dorg.. masa aku masuk keje tu..dorang bg aku jaga bhgn dapor la...sbb aku mintak bhgn dapur...huhu.. so aku buat roti ngan dak bisu laki...dua orang...hepi gila...alhamdullah..dorg kelakar la..aku smbang2 dgn dorg pakai ketas..tulis2 nama sapa...duduk kat mana..mcm2 la...dan dorg tanye aku..dah ade bF ke?..heheh...aku jawab la..takde..korang?...(sambil tulis2 kat ketas) dorg pon senyum2 malu2...kata ade da..hehehhe...cecewahhhh... tapi gF dorg kat KL dgn kat P.Pinang..jauh nun di sana laa... smbil2 sembang tu..ada sorg dak laki, jg dapor yg masak2 mcm nasik tu la..tgh pasang tlinge kitrg sembang apa...(bajek blh dgr???) ekeke...kan ktrg tulis cakap2 pakai kertas je...huhu..

yg pasang telinga tu tak bisu..normal la..tapi poyo la..die klaka walopon die tak sedar die kelaka..cara die cakap pure kedah dgn kalut2 ..heheh...;p

masa nak basuh pinggan tu..sabun dah abih..aku cakap la kat bisu sorang ni..tanye mana sabun?.. die pon buat laju la.sambil pikir2... dia amik sabun ape ntah..pastu tuang air panas....(gile panas) bg kat aku..huhuhu ntuk basuh pinggan..aku ye ye je la..mati2 pikir btul kot... tgh basuh cawan, skali ada dak pompuan tego kata sabun amik yg mana ni...(sebab die saspek bau sabun tu lain macam je kan...huhu) aku tnjuk la kata sekian2, pastu die gelak die kata mak aihhh..tu clorok!!..asal pakai air panas ni?? aku cakap la budak bisu tu yg buatkan...die geleng kpala je...die kata jgn tnye bdk tu pape..die taktau pape..buat kpala tau je...huhuhu...gile eaaaa...tgn aku hampir nak mlecur bsuh pnggan...huhuhu....

dah tukar2 ape smua baru sambung basuh pinggan..stat tu, aku tak tnye die pape..apetah tunjuk ajar..huhuhu...

tp bes laa keje.... arap2 bes sampai bebila la...;))

Wednesday, September 22, 2010

mate macam malas...??

tadi aku dengar la erin dgn tasya gado2...aku pon sampok la...

aku: hei2.ape pasat ni...
tasya: tak ni...atin kata amir khan..padahal salman khan..
erin: la...atin tau la...amir khan laa...
(sambung gado2 balik..)
huh!! cter ape??.. knape ngan salman ke amir??..

erin: ala cter ape ntah yang gadoh2 tu...
tasya: ala...cter ni kekla, yang dorg lawan2 balik2 badan..(sambil buat aksi)
aku: hoh!! ape die cter baling2 badan ni??..

tasya: ala..yang ade pelakon nama ape ntah..yang mata mcm malas2 tuu...
aku: hah??..mata malas2?? hahahahahah!! sanjay dutt kot??..
tasya: haa...die la tu...
aku: hoh! tak kenai la..;p
(pastu aku blah....yang erin n tasya sambung gadoh balik..)

lawak gile..tak penah aku tepikir mata malas..;p mata kuyu tu ade la..bengong tasya!..

Old Town White Coffee

yaa... old town tu bapak aku yang punya sykrt...pecaye tak?..huhu...
takde la.. aku try pegi mntak keje kat old town tadi pagi..try2 sembang2 sket die bagi... tapi die kata tunggu die buat panggilan dulu..aku pon ok la...sampai2 kat umah..baru nak duduk..tgk2 die dah kol, kata esok masuk keje terus tephatT jam 8am..huhu...cepat dan mudah kan??..

aku harap2 orang yg keje kat situ perangai tak macam taik..mcm kat kFC aku keje dulu..

btw, sebelum pape aku dah tanye dah supervsor die tu... ok tak pkerja kat sini dorg boleh ke?? gaji sini ok ke...tp aku tgk ok laa.... gaji kalo rajin blh dapat 7,8 rat.. kalo malas tak tahu la saye..huhu..
maybe tiga ratus mcm tu je.. kot? sebab basic old town kat kedah ni 300 hingget je... tp masa aku masuk situ aku tgk org kat situ tak banyak cakap..mulut tak bising.. takde maki2 mcm2...bila aku tnye supervisor die..die kata mmg laa.. sbb sesetgh yg keje kat sini bisu...huuu... kire selamat la aku kan...;)

sis aku cakap, kalo ko nak curi mkn kkire ok la ela, sebab dorg bisu tak blh bocor rahsia..huhu...gila kejam...;P takde la sampai aku nak curik makan kannn... giloss..masuk pewot tu..elak kembong je makan bnda haremm....huhu...

so esok pagi tepat jam 8am! isylalla aku akan pg keje..masuk keje sampai jam 5pm!..sbb dorg buat dua shift je.. 8am sampai 5pm and 4pm sampai 1am.. kalo minggu ni aku masuk pagi minggu dpan aku masuk petg..macam tu...;))

harap2 esok berjalan dgn lancar!! amin ya rabbi alamin!!!....;)

Tuesday, September 21, 2010

why me baba??

td family aku mcm ada salah paham skit.... memula dgr sblah pihak..aku beking angah aku...tp aku beking bukan beking babi buta.. aku beking mana yg aku pk ooo...betul2 tu...mcm tu..

then bila aku dgr dari akak aku, aku tau die tak salah..aku dgr je..then aku sgp... pastu bila dah bkumpul reramai...aku dpat tau laa...smua nye bpunca salah paham.. pastu smua nak melenting..mcm tu... aku jd nak nangis la..bila tgk2 sis2 aku nangis..mcm yelah...sebak pulak taim tu... kakak aku tau die tak masuk campu...kalo die tercakap tu..juz cakap! tak meankan pape... kalo along tu tatau la...aku kadang2 tak sure..along kadang2 tanye soalan kat org bagi org mcm defend ke die..aku rasa la..conth "abih la kau lepas ni skian2..." yg di soal plak cakap."aduh bla2..." so yg dgr nye akan sampaikan pada mangsa tadi skian2...(padahal yg beborak td tu gurau2 je..)

so jd la pertelagahan....

td mak la jd pengadil..setelkan masalah..tp mcm tak setel..sbb aku tgk mak macam defend more to angah....tapi aku diam kan je laa...

memng la bila pk aku tgk angah macam kesian...tapi bila tengok masa nak selesaikan masalah..angah tak pandang pon along kakak...along kakak je tengok angah...tu satu la..pastu angah sambil cakap tunjuk jari penunjuk kat orang..mcm tak bes la kan...boleh gadoh je..

pastu angah cakap tadi bila smua dah terjawab..angah mcm takde point dah...dah terang2 nampak salah paham..tapi ntah la..nape msti nak panjang2 lagi.. bukan kata along kakak....aku pon kena ngan angah tadi..tak pasal2... sebab dia aku makan mc donald dgn kakak.,..sbb aku teman kakak td belari ape smua..dah mc d...tapi yg tinggal fries kakak...die tak abh makan..aku bwk balik kasi erin..tapi angah tetibe marah..pastu aku masak..angah bising suruh mop lantai... pastu tak cukup dgn tu sambil buat keje angah mcm bebel2 tarik muka ape semua..mcm kenapa nih??? asal pulak nih??? seyes cakap aku mcm rimas pun ada..

angah mcm dtg mud marah die marah..mud baik die baik..tp yg kena marah..yg tetiba jd baik..kita la...ha mcm tu....huhuh...(ni kalo angah baca kompom die marah aku ni)

tapi tu la aku tgk..aku kena jgk kan..so aku rasa...huhu... tu 1st time kakak emo..kakak marah gila....... kakak dah tak tahan sangat kot gila marah.. kalo aku duduk tmpat kakak maybe aku pon sama nak marah gila..tabah2 aku jenis emo mcm ni...hurmm...

semua org ada packge..baik ada buruk pon ada.. tak semua org sempurna..(temasuk la aku!)
tapi ntah ahhhh!!1...kadang2 tensen pon ada aku!!!

bila sembang2 cakap...tetiba mak sebut nama aku..aku mcm aik?? napa aku??..then mak cakap..baba tak suka aku sekian2..aku sedih sangat2...nape aku?? nape baba tak suka aku???
sebab aku tak keje lagi ke?? (baru sebulan setengah bulan aku duduk rumah!)
sebab aku tak dapat abihkan belaja?? hell!!! aku duduk sana belajar dua tiga kali aku kena denggi..!! denggi berdarah ok!!... orang tak kisah kat aku..family buat tak tau kat aku..duit belanja ape semua dorg tak bagi!! aku keje sambil belaja..kena marah berenti! aku duduk umah tak de makan..ade dorg pk??? aku tak jadi manusai..dalam ati aku mcm memberontak!!...tapi aku kul jgk.//las2 aku depressed jumpa doktor...aku telan pil 5,6 bijik!! aku tak tahan..nasib nuthin happend kat aku....amin!!

tapi nape baba nak marah benci akuu???? kalo dah bensi kanep smua nak aku buat??..nape baju ape smua nak aku bsuh bukan anak yg lain?? nape kepit kuku sereka baju cuci rambut nak aku?? nape tak yg lain?? jerawat kuku kaki urut ape smua kenapa nak aku??? segala bnda nak aku yang buat tak dalam banyk2 aku yg baba benci??? apa salah aku kat baba?? ;( so sad gilee... bila sebut pasal baba aku jadi nak nagis...kenapa baba buat aku mcm ni?..

ni baba duduk kat luar..melaka ke mana ntah.. baba boleh plak kol aku..dalam byk2 anak lapan org..kol aku suruh aku cuci baju die pakai tgn... asal aku jgak yg baba carik??..kata benci?.. skadar nak peguna aku jd bibik?? ntah laa..aku tak paham..aku kadang2 jadi bosan! mcm nak kua dari rumah!...tensen aku dalam rumah...

moga2 Allah murahkan rezeki aku, aku nak keje nak kawen..ok! leave me alonE!!....

suck!

Monday, September 20, 2010

keliru

hmm..aku mcm tak tahu la perasaan aku.. ke aku tak nak mngaku..aku pon tak tahu laa...tapi ye laa..aku tanak cinta monyet..aku tak nak mcm sementara.. takde komitmen.. mcm kalo kawen..orang tu blh sapot aku ke tak??..makan minum aku??.. anak2....kemahuan aku... aku takde la pandng kemewahan sgt pon... dan bukan pulak jenis janji adaa... aku nak perfect la.. tak nak org pandang rendah.. aku tak pilih pasangan...aku tgk ape jadi kat kawan pon aku mcm tak berape setuju sangat... rumah die...cara die..dulu family die jaga die pakaian die mewah2 je..kalah aku...sekarang bila tgk die dah kawen..pakaian anak die pon mcm tak sempoi sangat...rumah kampung papan..bukan hina ok!! tapi kalo korang dah ade family nak bagi family duduk kat rumah papan??...mesti la seboleh2nya nak yg terbaik kan??..mcm tu la aku...

hurmm... aku harap kau cepat la kerja...pinang aku cepat ke.. kerja besar2 tau!!... bukan ntuk perot aku sorang..boleh bela ntuk perot kau sama jgk...ekeke...

Saturday, September 18, 2010

elia diana mahadi

lame gile aku tak membelogkan diriku ini..hampir sedekad yg lalu aku rasee...
huhu...aku banyk cter nak cter..byk sgt...tapi jadi tak bes kalo nak cter tapi takde gmabr yg mnunjukkan situasi tuu...yela...kalo hp takde kamera tu lain cter..ni hp langsung tarakk...ilekk..nak mcm camner tuHH??..gamaknye kena carik bohpren kayu balak lee...snng nak ngikis...(boleyh?..;p)

pape pon..aku baru balik dari seramban..g ade ade la dua hari...bukan g hantar lamaran..pg s.alam n seremba...amik barang jew..then balk terus....takde masa nak buat ape2... tapi hari ni..aku jd nak sgt2 tulis dalam blog..aku nak cter kata kawan baik aku!!..yee..kawan baik aku!!...yg aku tulis nama di atas..salah sorg la..aku ada ramai kawan baik lagi.. tp yang ni kawan yg akan kekal dalam ati aku..sampai aku mati..aku rasa laa... sbb bila sebut je nama elia diana mahadi..ati aku jd dup dap2...jd sedih...ni pon nak ngis eaaaaa....hmm....sayanggggggggggg elia st2!!!..aku tak kisah la..die ada msg aku ke tak ke...tp ati aku dapat rasa..die ikhlas kawan ngan aku..die kawan aku!!!...ape jd kat die die tetap dlm ati aku..syes aku da nangis lg skali..rindu tahap gaban aku rasa... slalu aku bkwan..aku gile nak rak jge ati kawan..tp dgn elia..die nak rak jage aku..aku ngat lia...!! walopon aku buat2 tak paham tak nampak..aku ngat ko masak ntuk aku..masa kita jage kedai runcit ayah aku dlu tu..ko basuh baju aku..ko jage aku...aku ngat je... ntah la..dah nama pon sama..pngai kita pon sama..huhu... sayang nye aku kat ko..ntah laa..tlampau sangt!!..sampaikan aku sebut je terus ngis je rase...tp baru ni..aku add die lagi skali..kat fb die... siap anta msg lagi..die blas...skali dgn no tepon die bg... huh!! luruh jntung aku!! ngalah kan pakwe makwe!!..hhehehe.. mcm lesbo plak aku ni..(tetibe) tp masa skolah dlu mmg org kata tah2 esok kawen pon nak smua sama..mkn kat kantin share nasik share air..hehhehe...semua share la kire!..;p waaaaaaaaa....rindu la kat koooooo!!!!!!!!!!!!!!!!....;((

Friday, September 10, 2010

hari raya...;)


cakap pang pung pang dah pasal raya malam raya mcm2...tapi wish nye tak pon...gile??..;p
ok la...aku nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepeda semua !..yang baca atau tak baca..huhuhu...;p poyo..;p

yelahh..aku baru buat je blog ni..publish kat fesbuk ape pun tak..ngee...tau2 buat mcm tu....pengalaman menaip ape semua...lagi la..bedal jek!...

tapi yang sudi jd follower aku tu..nengkiu la...hek3... aku tak buat pon nuffnang atau ape..saje jek nak buat..nak luah perasaan mcm tu je..mcm diary la kira...main bedal cakap je lam blog ni....hee...

papepon..selamat haru raya!!...sori la kalo aku ade ckp silap atau buat silap ke mcm tu.. aku baru lagi...huuuu....

salam!!!

nak jugakkkk...;p

aritu aku ada nak letak gambar malam raya kan?..sekali ilang plak icon nak letak gambar dgn video aku tuuuu.... kali ini tidak lagi..aku nak letak jgak!!!...kih3...;P

ni aku yang pasang...termasuk la lampu di bawah tu haa....semua aku auww...;pcantek kan??;p

cantek tak? cantek tak??...haa...ni rumah kamiiii....;p

ni dari sisi tepi pulak yeee....;p


lawer nyerr....



ni video tasya main bunge api..aku ada main jgk la...tapi segan nak bubuh sekali..sbb poyo!!..hahaha....menari mcm jebon je...huh!
video

raya sudah...

huh!..arini raya macam kureng jek..takde pape yg bes....pagi ade la bz..masuk jam2 ,3 pm..langsung sunyi...nak kata kawasan area bandarya ibukota ape bagai tak jgk... kat kedah jek...kalo kat kedah hekhem..kompom2 la tak de pape.. tapi takde yg dtg umah..huhuh.... landing2...sampai tetido ok!..bkn aku sorg jek..satu family tetido..bedengko pulak tu... haisss...

ni tasya tido...;p

mike pon sama tido..kih3...;p

kokka tidoo...huhu

bukan letih layan org...letih makan pulut ngan daging...sampai naik pening keje makan jek... sedar2 dah jam 5lebih..bila ngintai2 kat luar, (pikir kenapa org tak dtg) rhope2 nye pagar tutup da..skali pintu umah tutup...! gilee...kompom la org tak dtg..huh..! elak org nak dtg tp ingat takde orang dlm umah jek...kan?...hurmm...

tak kesah laa..raya petama takde org..arap2 esok raya ke dua ramai org la..sbb umah tebuke kan... msti bz kot....huhuh...

btw, raya tahun ni..huhu sekupang pon tak dpt tauuu...waaa!!! tak boleh terima kenyataan ah...!! petama kali dlm idop tak dpat duit raya!!...huk3...sedih gilee...nak buat rambut pon terbantut...;(


Wednesday, September 8, 2010

rayo nak dokat...ye ye!!

tadi ni aku pasang macam sampul duit raya laa..nak lekat kat dinding kasik lawerr sedikit... (sambil kelebek nak carik tempat nak letak pic??..) hoi!! blogg ni sudah tuka ke pee??..asal aku nak upload pic ngan video ni tak bleyh??...aduii..aku da la tak reti main blog..baru tere sikit macam2 dah tukar...siut jeee....huh!!...

Saturday, September 4, 2010

lagi bape hari je lagi nak rayeee....

kadang2 rasa hepi..kadg2 rasa tak..tapi mcm hepi sbb tak sabar nak raya nak mlawa...n sambut tetamu..huhu.... tapi bila abh je posa ni..aku kena keja balik la...carik keja balik..huhu...bosan nyeee..malas betul aku nak bergiat balik carik keja..boring ahhh......

tapi duduk umah saja takde pape nak buat lagi gila bosan...orang tengok pon meluat aku rasa...hampehH!..

ahh....pape je laa kannn...yang penting raya nak dekat..gila ah..tak sabar aku..nak sambut tetamu...masa ni ah aku nak cuci balik mata aku yang berkarat ni..usha anak teruna pingitan...cewahhH... aku nak kembali memburu...kih3...

sekarng ni..aku kat umah keje pasang lampu liplap2...sampai naik silau mata... abih pasang lampu kemas umah..gilossS....ni belom malam raya..kalo malam raya segala sampah sarap sawang semua aku yang kena...bencIII!...=( tak bagi cann langsung kat anak dara ni tido awal...yelahkan..karang tido lewat..muka sembab mata bengkak..pucat je..dah la esok raya nye nak ngusha nak ngorat ape yang patot....kih3....bajet CANTEKK SANGAT KE KAUU!!...haaa...!l;;p tak kisah la kan...janji aku rasa hepi..dan layannnz..;)

Thursday, September 2, 2010

yaperdaa

arini hari malang ke hape daa... nak dekat taim raya mcm2 benda sialan yg menimpa diri aku...aritu jari aku jadi scar..pastu mata aku aritu ni mcm kne ketumbik yg tak ilang lagi..surut sikit je...ni pal td tido la kejap...kejap je pon..skali nyamuk ketik daa....siot je...skali bangun tak boleh bukak mata... adoi!! cepat2 aku bubuh gamat... huhu.. ape ke nasib daa... jgn la sampai raya muka aku mcm jd burok..huk3.....

btw, skrg posa yang ke 23 ke hape ntah... lagi sminggu mcm tu lagi nak raya..cepatnyeee masa blalu kannnn.. hmmm....mcm bes plus tak bes plak aku tgk...huk3..

Wednesday, September 1, 2010

besday atin!!...

yaperdaaa...(kate atin dalam hatinyee)

kek besday atin yang ke 16!! sweet 16 atin!!...cantik tak?? cantik tak???(versi eric leong)

erin kena baling kek kat muka..hak3..memula aku yang baling..tapi mcm bersih je kann...abang geram..abg aku plak baling kat muka die..huhu....erin marah nak tanak je..janji dapat adiah ye atin?...hak3

arini 1.9 genap la umor atin jebon 16tahun..huhu...umur da tua tapi badan mcm budak 12thun yee....;p aku takde duit nak bg adiah..tapi paw kat ellis bagi adiah kat die..nnt dapat gaji aku bayor la balik yeww...huhu..aku bagi erin buku lukisan ngan pen lukisan je..akmal pon mcm tu..bagi bnda tu je kat die...erin kalo dapat bnda alah tu idop trus..tak bagi makan pon takpe yeww...;p

papepon..selamat besday atin!!...;))

video