Sunday, October 31, 2010

bukan ku tak sudi, kasehhhhhh!!!!

sudah sekian lama tidak aku menceburi diri di alam blog ini...kini, yang pasti....ku coba untuk melembutkan hatiku ini untuk melontarkan sebutir dua kata sebagai bukti, aku masih lagi ada...yaa... aku! aku masih lagi ada disini..di dunia... dunia yang fana...lagi menglalaikan maknusia...

ketidak hadiran aku selama ini bukan kerna ingin membawa diri..dan bukan juga kerna aku lupa diri..lupa pada teman dan peminat ku seramai 9 orang ini...tapi, kerna aku tidak memponyai masa atau dalam bahasa englishnya, teacher aku bilang "limited time"...

tettTT!!!

poyo la sangat...boleh blahhh!..an an?... bukan takda masa...masa tu ada ja.. keje takde la bz sgt..maksalahnya tenet tak bayar lagi la braderr.... tu satu hal... skrng ni..mcm malas je nak blog..ntah kenapa..."berat beban ku..meninggalkan muu.." haa...ala2 lagu bang ferhad la mcm tu..gila bosan plak... byk je nak cakap..tapi tak reti nak cakap..kang aku bedal tulis je dalam blog jd blog mempahpe..huk3..

aku skrg bz carik duit..n carik bohpren jgk..hak3... eh..bkkn aku carik..;P mereka yg carik i auww... kejap2 superRvisorrr..kejap2 dak2 laki...huhuh..malu i tau... kat tmpat keje aku...tak mcm ramai lak nak ngayat eden... kih3...heii..i ni dah la gumuks... nakal plak tu...(mcm lahabau)
hua hua hua... tapi tdak aku endahkan..ya!! tidak!! tidak akan sesekali aku endahkan...aku hnya mnganggp itu semua sekadar usikan2 nakal...lalala.... aku target keje dlu la weyh...dapat keje gaji besaw... baru aku usha baekk punye(dada jantan) hik3...

poyo je kan...cter org nak la ape la... mcm bes je kann.....

huwaaaaaaaaaa....nk duit!!!....(tetibe!)

bubui..

Tuesday, October 12, 2010

sometimes i'm always thinking bout u

hurmm..
mode jiwang sebentar yee...

yela....aku akui, aku kadang2 macam teringat kat seseorang... teringat balik dgn die.. tapi bila tgk cara die..diri die..penampilan die skrang..mcm tak berubah..mcm selenge mcm dulu..aku cakap pakai elok2 pon tak dgr!..ikot suke ko la kannn...selekeh ke ape ke,..ape aku nak kesah??...

tgk cara die pon mcm tak terurus..merokok di tepian gantang mcm tu lagi...kita tgk pon nampak mcm kondifen je yg die tak sesuai nak jaga dri kite kann?? family kite tgk pon rasa mcm hmm...nextt...mcm tu je..spe suruh tanak ubah kann??

cuba berubah?!! boleh tak?? boleh jadi kemas!.. buang baju yg buruk yg bkarat tu tukar baju yg kale ceria!,... kalo tanak ikot suke la...kann...

malas aku nak tgk lagi!...

Monday, October 11, 2010

tomyam terbaik yang pernah ku kunyah!!



ni menu makanan yg aku poie mlantak td ni ha..baru sahajerr...hek3....terbaek!!

omG!! tomyam terbaek dari ladang doe...

atin pon makan jgk..lauk yg same...huh! huh! huh! lagik...;))

kedai die bebesa je..takde pe yg menarik..tapi bab makan la yg plg sodap yee...

aku makan kasik lencen..bekilat!!..abih sgala bnda dalam tu haa...ngeh!

sebut je tomyam kompom terangkat ape bagai kan...gile bess pekena tomyam!! nak2 yg kaw..gile2 kaw mcm tu..
aku peminat tomyam tegar hogey!...kalo pg memane aku carik tomyam dulu... tapi gile pyh nak carik tomyam yg betul2 kaw..betul2 meleleh la... tapi aku da jumpa satu tmpat!...

jauh perjalanan dkat pemandangan...gituu...huhu
carik2 punye carik yg paling terbaek dpan umah je kott...huhuhu...

kedai siam.. well..org utara ni kalo tak dapat pedass cili padi..tak kick la org kata...tak btul2 pure utara la..asal makan je nak pedas mcm tu...huhu

ni aku makan btul2 dpan taman aku..sblah bustop...hogey!!...bapak punye bess la...
kat kedah makan tak mahal mcm tmpat lain...kotyaw tomyam kuah sikit punye banyak!! harga hanya rm4!!..air oren bancuh kaw hanya rm1!!..gile je kann..geram je tau...dah la murah! sedap bangang!...hikz

Sunday, October 10, 2010

aku dan kebahagiaan gituuu...

ni aku dpan lokasi blang alor satr mall gituu...ade funfair.open season ntk sebulan kot.....huhu...turun2 dari kereta aku celapak tgkap gambar..gile tak sabar daa..huk3


1st game aku celapak main sotong ni ha...nama je sotong keh!! tapi keras tauu...hek3..kena guna dua token.satu token dua hengget!... so empat hengget la satu pang bontot kalo nak naik nye..result die: gile babas pening..nak muntoh!!

game yg kedua aku naik plak..game yg pusing 360 darjah ni ha...adoi!! gila nak muntah kluar jantong...gile2 tak tahan aku naik..pening gila...kne guna dua token jgk...kalo aku tak kuatkan smngat mmg aku KO da la...tak mau pk...pening kepala sudahh...huhuhu


ni bes gile la...main biasa je la.mcm ok la..tapi yg bes nye bila ade pencabar mcm shumake mcm tu nak langgar2 kita...hhuhuh..gile extreme je rasa kan...keja2 langgar2 org larii....huhuh...tapi yg sadis..langgar2 org tapi takde org nk keja kite balik kann...wakak..gile malun je kalo mcm tu...tp ni aku ni tak payah keja org la...brebut org nak langgar aku..lalaa..(poyoyoyo)

masa ni aku dlm gelanggang main kete langgar2 tu ha...tapi terpandang game ni..mcm kat genting pon ye kann... tapi nak main dah takde duit..token bapak mahai...mcm jebon! huhu

alololo..muke gelabah nak kentot ke pe..bajek superstar je kan...hek3...ni sblm bertolak la..otw nak g tgk wayg cter magika....bapak kepada bapak bess...bes siutttttt!!!

wink by me!..tadaa

Thursday, October 7, 2010

sesungguh nyaa....aku...

yaa...aku...(sambil buat bunyi biola)
aku disini..ingin sekali menayangkan kat hampa weyh...cara pembikinan atau disebalik kami kerja...cecewah...(bajek org nak hamek tauu! huhu...)

tak kheraa..hampa tgk gak muka kami...

ni pic masa shift malam la..keja sampai jam 1am mcm tuuu...huhuhu..gila penat,.. gila gila alagapas la wa cakap lu...

time ni kalot nak balik cepat..so kemas2 takde nye nak bajek cun ke sapu bajek lembut ape semua..no way out...sapu sampah ape smua tak kasik can dah time ni..gile2 kemas sejebek mcm orang jantan..haa...jgn memain..

ni dorg jumpa dahhhh geng2 dorg...kalo dorg dah jumpe..hape lagi..spiking london la kan...mnymbang pang pong pang..(langsung tak paham)

ni port aku...;p saye sbgai manager disini...(tipu)

ha ni.adegan tarian balet dari pasukan sorak mana hala ntah..:p..
pantang aku amik gambar...berdulu dorg ni..hehehe

ha..ni la dak oku nama ape ntah..tapi ktrg pangge die chikaro..;P sebab mata die kero (juling)..hehe

ha..ni dorg tgh kemas mop ape bagai..aku punye port awal lagi dah kemas..hek hem.. skrg dorg plak yg kemas..huhuh

yg ni plak..ct nuhaliza..aku crik pic die tadi..boleyh?...boleyh blah la kan...muka macam ct musliha ade hati kununn..hiks..


lepas kemas ape semua..bajek tgkap muka ayu gituu...boleyh?

ni semua dgn dak2 OKU la..ape lagi daa...keje ngan dak OKU la aku selalu nye..mmg cakap gune tgn kaki ape smua la...sbb dorg tak blh cakap ngan dgr kan...huhuhu...

tapi walopon tak riuh suara dorg..tp yg kitrg boleh cakap ni la riuh sbb gelak mnymbang ngan dorg..dorg gile klaka..bab ngata org nombot satu..huhuhu..

so de moral of the bottom of my broken heart...keje la ngan dak OKU... takde gosip takde kata2 takde ape..hepi sngap n peace je..lalala...;)




Wednesday, October 6, 2010

keje shift malam yang tak besssssssssss

huwaaaaaaaa...tak tak tak bes!! minci2....(hentak2 kaki)

seyes gile bosan gilee... aku benci la...! mcm lahabau je rasa keje memalam ni... gile bosan... mampos la lepas ni ade lagi..sminggu direct keje mlam....ape la alasan aku nak buat bg tak kena keje malam ni...hadoi!!

dah la sunyi satu, bila nak balik tu..ya ampon...kena kemas ape bagai..gile leteh kott!!... tutup jam 1am..tapi kne kmas bemula jam 11.30pm mcm tu... kalo ko siap awal...kne tlg kawan plak..pastu kalo smua dah siap..ko henggat ko blh balik trus??? kena tggu sampai jam 1am baru boleh punch card tau..huk3..leteyh gilaa... yg mak aku smlm dtg tak macam awal plak kan...jam 12am dah tggu aku..hadess..pastu bising kata aku lambat pulak...hurmmm..

memula keje mcm bes je..topup mcm2..kemas bg bkilat..tapi kalo org tu tlalu bg muka smua nak atas kpala kita jd geram gile plak aku...(sigh!!!!)

satu bnda tak topup ape jadah nye?? smua biar kosong...aku masuk2..tiap kali masuk sambong keje dak OKU ni..smua nak aku topupkan balik..smua!! bila aku cakap semua meaning, SEMUA!! haa...dari roti mentega ape bagai la... sakit ati btul!!...

dorg tak padan bisu pekak..tapi kalo mnymbang bahasa isyrat ckop lama..!! smbang2 sampai roti hangit la org kata...padanla takde suara tau tak..dorg mmg kalo bjumpa puak dorg! ha kooo!!..mnymbang mcm tak jumpa setahun!.. punye la lama...kejap2 smbang kapal terbang, terbang..pastu mendarat..tau2 meletup!! haa mcm tu la cara isyrat dorg... aku pon tak paham dah la...

padan la dak laki yg normal tu bising kat aku kata jgn bagi muka..jgn bg muka..mmg mcm tu dorg ni..suka amik kesempatan atas kesempitan org... buat keje gile lembab... bnda keje yg hudoh2 busuk2 yg gile cerewet takde nye dorg nak buat ok!... dorg buat blah ke tmpat lain...mcm tuuu!! aku nusha je cara dorg ni... mmg lahabau plak aku tgk...

nk je aku balas balik...nak je aku buat dunno blk..ha..nnt ko!!!..aku tanak topup pape dah balik nnt..bia padan muke ngko!!...har har har!!... aku tak puas hati btoi...huhu...

the end..

Tuesday, October 5, 2010

Lari Rumah

hurmmm... baru je aku tulis entry td malam..arini..means pagi td kawan aku dah lari umah..yg nama tettTT! tu... die tak tahan dgn husband die..so die lari umah...aku tak kasi die lari malam2..aku pujuk2 die kaw2...die kata baiklan..esok pagi baru die lari...tapi die nak tinggal anak die mcm tu je..die tanak bawak...aku paksa die bawak kalo nk pegi mne2..gilo ko!! laki die dah la suke balik 3,4am..nak tggal anak mcm tu mmg tak mkan ape la kan ank die..pastu die kata ok!..die bawak..

aku cakap kat die..aku pujuk die, jgn buat ape2..sbb die mcm nekad tak nak idop..mmg macam tak suke kan ble dgr bunuh dri ke ape..sbb iman tetibe jadi nipis..tapi bila terlalu tertekan..terlalu down dgn masalah..jadi separuh sedar..jd tak boleh berfikir waras...orang macam ni, kalo die merapu kita tak boleh halang atau marah2..kita kena bagi sokongan..puji2 cakap elok2..setuju die punye pandangan tp pada masa yg sama cakap macam ni macam tu..at least memula setuju dlu..walopon kita niat ke lain kann... ha macam tu...

aku tak tahan tgk die, smlm die ajak aku msg die.. sampai jam 4am..walopon aku kne bgn jam 6.30am kan..nak tanak kne layan kan jgk..sbb tanak die sorg2..nnt die pk smua org tak suke die..

pagi tadi jam 8am laki die kol aku cakap bukan2..kata aku itu ini...aku da agak da..masuk campo mmg akan jd mcm tu...tapi kalo aku tak join!! gile!! kwn aku tu lagi jd gile!! takde tmpat nk ngadu takde tmpat nk beborak smbang mlawak mcm tu...kalo aku tak join sama ape yg die rasa..masalah die..die boleh tertekan tau!!..aku tak ralat dan aku tak rasa menyesal aku masuk campor!..aku tak mintak dorg break atau apa..aku cme jd peneman..dan aku rasa tak salah...

td dapat berita kawan aku dah lari umah..takde sape yg tahu..smua tak tahu kemana..termasuk aku...puas dorg carik..aku nak carik pon takde klu die g mne.... aduhh... ape die mkn,..kat mne die tido..aku pon tatau la..sdih ble pk..tmah ank die maya..baru 5bulan...ape nasib die...nekad sgguh die..dah tak blh tahan agaknye...kakak2 die family die cakap..die dah diceraikan..huhu..sian kooo!!..aku dah tak larat nk dgr nasib ko...aku mntak simpang ni smua jd kat idop aku... hurmm.mudah2an ko slamat!!..jge dri bebaik!!... mudah2an Allah taala pelihara dan lindungi ko!!...amin3..ya rabbi alamin!!!!!!

Monday, October 4, 2010

ape akan jadi lepas kawen???

hmm...salu time2 kawen..bukan kemain lagi kann... mengkekek sana..mengkekek sini.. kannn..kapel bagai nak rak gila la kan... ari2 jumpa....ari2 nak ngadu kann... tak tahan kerhinduan konon..ajak kawen la..lepas kawen..boleh la tatap muke masing2 sampai stress!!..sampai kuning bijik mata kannn... haa...aku tau je..kalo salu jumpa, salu becinta asmara..salu mengkekek...takkan slamanya akan hepi go lucky??? oh! tidak same skali...jgn cepat terpengaruh yee... asal org tu pandai buat lawak.. blh trime kite seadanya..tak bermakna die slamanya akn mcm tu dgn kite...

mak aku selalu pesan..jgn sua muka sgt..jgn pEgang2 sgt..jgn itu ini sgt..jgn bkepit bercinta ape bagai semua tu...n yg penting! jgn terkejar2 jantan sgt...cokop masa!! cokop rezeki..jodoh akan dtg jgk...baik ko..baik cara ko.,.. akan dtg la yg baik...!! hogey!!..

dulu aku baik..tp asal mcm bekapel je ..aku cepat terpengaruh..cepat sayg..aku jd mcm tak baik la..mcm bukan aku..so bile aku dah takde pape..aku boleh brubah jd elok mcm dlu.. setat tu! aku pk tanak kapel2 lagi... tggu ada yg dtg nak kawen baru aku pgg n kapel la mcm tu..haa...(tapi di tapis tlebeh dahulu la..hiks)

tak ke korg pk? kalo nak kawen..laki nk kat kite ajak kawen..dorg kena byr duit mas kawen hantaran ape bagai..gile susah nak dpat kan...kne kumpol duit...tapi kalo ke pakwe..hamboi..sonang jek dapat sgala bnda kann..hamek jek! ayang kasik pree!! haa..gitu... tak ke mcm ape?? not gud la kitee rasee...kann...ksian kat laki kita yg baru nak sentuh tapi yg sblm die, dah sntuh tanpa downpayment ape smua kannn....huk3

ni terjadi kat kawen aku..nama die tuttTT!!..;)
tuttTT ni kawen baik aku....sblm kawen, husband die gile sayg kat die..gile kapok die...semut lalu pon die pakai pisau rambo kasik tikam semut2 tu...punye la syg gile2... yg tuttTT ni pon gile syg kat die jgk..sanggup brenti keje n ikot laki die pindah tmpat hubby die keje laa....dah kawen hepi apa smua...duduk plak dgn umah mertua mcm meriah la tgk memula..masuk dah mengandung..nah!! laki die tetpibe jd jemu crik yg lain kannn.... kua malam2 blik lewat..tggal die sensorang.. tgh ngadung family laki n laki2 tu skalik halau die balik...!! die tgh2 malam merayau balik, nasib adik die dtg tlg... balik umah trus..umah mak die.hmm..sampai abh pantang, baru laki die mnyesal n tuntut amik die balik...sdih kan...die gile lawa ..seyes cakap! cantik berbudi bahasa...baik gile..tapi dapat laki yg tak sedar di untung mcm tuu...hampeh kannn!!...

sampai skrg hidup die mcm merana mcm tu..die heran laki die nape tetibe brubah!..tapi stended kan..dah kawen dugaan mcm2...tapi yg pompuan jadik mangsa kan...asal laki mcm tu??? mcm bajek bagus sgt ke ape?? tuttTT salu kena pukul kalo buat salah..gile jek kan...mau makan dalam... tuttTT pk nak kluar umah..tapi takde duit..pk nak tggalkan laki die..tapi tak snggup, anak masih kecil..hurmm... mcm mne tu??

doa2 moga2..ada jalan kluar ntuk kawan aku tu..bejaye dunia akerat kat die...aku bile tgk mcm ni..aku amik ikhtbar je la..nk kawen jgn pakai amik je..kawen dgn org yg sayg kite pon tak guna jgk..sbb sampai bile die nak syg...
dapat yg kuat amalan, tu yg plg baik!!... bile dah amalan gile maintain..hah!! kompom la yg terbaik tu kann.... pastu jgn duduk dgn mak2 mertua mcm tu...lagi ramai masuk tgn...lagi kecoh jd nye..baik duduk kita2 je kann... dan yg pompuan! make sure da keje tetap..sok kne tinggal dah ade everything kan...takde la kne marah manjang kann..duit pgg sndri2...pandai jaga diri, pandai jaga famili ape lagi nak ada masalah..kannn...

kalo pk2 kapel aku dulu..mnyesal gak aku kapel..baik aku solo dari dulu kann... takde la byk masalah ape bagai... tapi pnglaman memtangkan kite kan...huhuhu... tapi aku dah gile2 lupe dah.. aku buang trus dari memori tanak ade pape da..new life skrg ni..aku tggu masa dpan aku je skrg ni..ngeh!

*CAUTION LA NTUK POMPUAN YG MCM SUNDA* TERUTAMANYA..!!JGN SEBOK NAK MASUK HAL UMAH TANGGA ORG! ORG DAH BERBINI DAH ADA ANAK, NAK MUNYUNDA* DI TEPIAN GANTANG BUAT HAPE?? BAPAK DESPRADO SGT KE PE?? LAKI TAKKAN CRIK LAIN CURANG APE BAGAI KALO TAKDE POMPUAN2 JAHALANG MCM TU!..HUHU.... SEYES! AKUDA H MUAK TGK RUMAH TGGA ORG JATUH SBB ADA POMPUAN2 MCM NI..HARUS DISALAHKAN PADA PEREMPAUN!..TETTT!*

**************************THE END*******************************

Rahasia Kerajaan Old Town yg patot anda tahu

cube teka dimanakah ku berade...kih3

gambar sekadar hiasan


jeng3...

haa..aku ni bkn reti nak jaga rahsia2 ni..certain2 je la..mana yg aku rasa mcm kne cter aku cter... sbb alang2 pekasam aku keje situ...korg kne tahu la...

walopon baru nak masuk dua minggu kan.......ciri2 komunis sudah ada dlm diri haku..kui3...

ape yg aku tgk... aku nampak..Old town ni HALAL!... walopon die mcm kategori kopitiam..dan kopitiam 2 per seratus tak halal kan....tapi aku tgk pemkanan dorg halal..tapi tatau la kan..pes die tu ape semua...macam kalau kuah rendang pes ape smua tu..kitorang bukan masak sndri pon..juzt panas kan dalam oven je...sbb memang dah siap masak dalam bungkusan...kena tanak nasik je....macam tu...

kalo korg makan.."eiii..asal mkn kat sini sikit..asal makanan kat sana sdap ape smua..." tu smua tak mungkin la kann..sbb mcm yg hamba katekan td, semua nye dalam pes, di masakkan balik shj..n semua jenis makanan adalah di sukat di timbang ape bagai.. alankan daun bawang pon dorg kira tau..kena ada 5 atau 6 batang dalam mee kari contohnye.huhu...udang kena letak 2 bijik mcm tu... gile bkire kannn...

pastu kalo air pon macam tu..smua ikot timbang jgak..nak letak air dari mana sampai ke mna pon di ambil kiree..alangkan pekerja mcm kitrg pon tak bleh makan tau...curik2 makan pon tak boleh..dorg letak kamera lagi..stiap penjuru... kalo lahap sangat..boleh hamek roti sekeping dgn kaya.. air hanya air kosong atau old town white kopi..mcm tu..nak temuntah aku telan bnda ni je... tapi kalo dah tere..blh le cilok..tapi pandai2 kaver la...pandai2 nyorok haa...

dorg ade bagi star2 jgk kat kita..mcm kalo bersih takde habuk..kemas..teliti laju cepat dan mesra mcm tu..haa..dapat la bintang mcm 80peratus bintang ko dapat la mcm nasik rendang...kalo ko lagi tere dapat sampai 100% bintang ko, ko dapat la mkn ciken chop..huhuh... gile payah kan...makan tu time rehat la..bukan saje2 bile2 nak makan....tidakkk..;)

kitrg time rehat hanye boleh mkn smua harga yg enam ringgit tu je... nasik lemak boleh...rendang tak boleh..air cume dua tu je blh...yg aku cakap td tu la..ha..yg tu saje.. huk3...

gile kedekot kan..tapi bab silap buat air ke ape ke, jgn harap la dorg kasik makan atau minum..buang dpan muka kite lagi tau!!.. ape salahnye bg kita makn ke ape ke kannn..dah salah buang! tak pk plak bazir ke ape...jebon!!...

kalo roti pulak..hmm..aku kan bhgian roti, roti yg buruk bkulat dorg bkn buang sbuku...juz buang yg kulat je..yg tak kena kulat, dorg suruh simpan ntuk customer...hoh!! yg bun tu pon..selalu nye dah expired.. tapi dorg suruh simpan... gile2 kulat baru dorg kata...ermm..buang la..huh!!..naya ke org ke pe...

kitrg time rehat tak blh mkn sebarangan tmpat...kena makan dalam pej dgn bos...(so senang la bis ungko nak tgk kannn) korg mkn pe ade curik lauk ke tak...mcm tuuu...

gaji aku, kalo rajin dapat la 700++...kalo lagi rajin buat OT dap[at la 900++ mcm tuuu

sbb basic die seingat aku rm300, elaun punch card kalo salu dtg awal naik 208, elaun datg takpenah ponteng 200 mcm tu..lagi aku da lupe...huhu...

bile kire2 ngan member..gaji sehari dapat mcm rm20 la kire..tapi kalo tak dtg sehari...rm50 akan ditolak yee,...huhuhu....

kalo ko keje..pastu pk eh..nak gaji smnggu je la..pastu lari..!! ohhh!! tidak bolehhh....sbb korg takkan dapat sesen pon...mcm keje kFC..dapat kann..tapi old town tak dapat... nak brenti kne bgitau sminggu dua minggu awal...mcm tuuu...haa...

kalo minggu ni ko dah keje pagi...minggu dpan ko kne keje petang pulak la...tapi aku dah masuk sua minggu keje pagi jek..petang tak lagi..arini aku cuti!! esok aku masuk pagi lagi...tapi lusa aku masuk petg...huhuh... tapi ikot budi bicara dan perkenan manager la...huh!

hape lagi nak tau..cakap..ape lagi?? aku dah dua minggu hokey keje kat situ..dua miinggu!!.;p ceaah!..bajek dah lame sgt la konon...kannn.... padahal potong roti pon senget lagi kann...mcm jebon!..huhu...




Sunday, October 3, 2010

dugaan keje dgn oKU..huhu

dah lebih kurang 2minggu atau seminngu lebih aku keje dgn old town..n dgn orang oKu(orang kurang upaya..) huhu.. ada 7 orang Oku dalam oLd town tempat aku keje..tambah2 kat bahagian dapor... dalam bahagian dapor hanya aku dgn sorg budak laki nama arip dgn ape ntah nama die..lupe sudah...huhu tp tu je yg normal...sedih je nak type..bkn sdh kat dorg...salu bile sbt OKU ni..msti org pk org2 normal yg akan buli dorg ke ape ke..kannn?? tapi tidak.. huhuu...aku yg salu di buli.. !!

bkn buli ape sgt ponn..buli yg tak disngajakan la selalu nye...bkn buli yg tendang pewot ke ape ke..tidak!..

sblm aku cter pepanjang meh sini aku buat sinopsis die dulu...

ciri2 org yg layak n sesuwai gituuu keje dgn dak2 OKU..adalah:
1) penyabar!!
sabar je dorg buat ape..kita pnggil tak dgr..sabar je kalo dorg rendam dgn air panas tp tak cakap..bile kita pgg tgn kita yg mlecur huhuhuhu

2) penyabar lagi jgk!!
bila order dah sampai..tapi die duk layan feeling sbb tak dgr bunyi resit keluar ke makanan dah siap masak ke...kalo mata dorg terpandang ko slamat la!!..kalo slagi tu dorg tak prasan..hangus la jwb nye..huhuhuhuhuh...(aku sdh ni tau!)

3) sntiasa senyum jeee...
ape je perangai dorg...ko tak paham bahasa dorg ke..ko cakap dorg pandang then buat mcm tak paham ko cakap dgn sape ke ape ke..ko juz senyum jek!!..disamping ntuk kaver malu yep! huhuhu

4) rajin buat keje
yelah...kalo dah mcm cakap tak dgr.. dah habis makanan ke ape ke..kita pnggil mntak tlg ke still tak dgr...maknenye kne buat sndri la kan....huhu.....!!

5) kne paham bahasa dorg..jgn mnjawab!
kalo ko menjawab jgk bukan kate makan dgn pelempang...makan at je...sbb dorg tak dgr!!..huhu..tak dgr ko hempas la kaca ke ape ke..ko jerit la nama dorg..dorg jalan buat tak tau je..bile cuit bahu baru dorg buat muke terkejut!.(oh hai~ bila dtg?? haa...mcm tu la muke dorg! see?? penatkan?? huhuhu)

lain2 nnt aku tambah...hee


aku tatau lagi nak caakap apa..elakkan aku pon same bisu jgak..huhu...dorg kalo masuk shift ptg..aku pagi kann.. ha...ko bz la mcm mne pon..ko penat mngcungap la mcm mne pon eaaaaaa....yg pntg..dorg sampai2, dorg buat isyarat kat kwn2 dorg seangkatan..dorg buat mnsyuarat...hari2 mcm tu..huhuhuu.."sakit atiii..sakit sekaliii..."(lagu)

abih dorg bgosip baru dorg mcm emphh..buat keje lah! haa..aku dan la nk kesat peloh kan..baru dorg sampai..aku nak tego blh..tapi jenuh la nak buat aksi nak buat adegan (bkn adegan panas yepp...;p) ape smua bg die paham... alang aku mntak die bg kuah sos chiken chop pon die tak paham.. aku siap melompat2..buat kepak ayam la buat cara potong2 la..die buat heran je...see?? blm cakap lagi..nape die tak tlg nape die tak serius ape smua tuuu..huhu..gile leteh eden!

td ni..aku mntak sorg laki ni...bisu pekak jgk la..aku mntak tlg basuh bekas butter tu..skali die rendam air panas jee..then blah...aku yg tatau pape ni bajek nak angkat basuh la..stakat rendam aku pon reti kan....huk3...elok nak masuk tgn dalam tu..mau menggelupor urat sendi akuu..sakit gilen!!..aku mnjerit pangge die..die buat dono je... huuhu...aku tak tau nak ngadu kat sape..aku basuh je tgn aku..gile sakit!..mau terhapus separuh dosa2 lama aku...ble kne air panas mcm tu...

sabar je laa.... elakkan aku duduk situ dua bulan rentung je kan satu badan aku..huwaa!!
mcm2 jadi kat aku..mmg la byk kenangan manis dr sedih...sbb kelakar jgk dorg ni..kelakar sbb dorg tak dgr n tak cakap..bile dorg tak cakap dorg buat isyrat mcm kelakar...tambah2 yg sorg tu..mata kero(juling) die pon bisu pekak jgk..kalo die smbang bhasa isyrat, die buat memek muka ape smua..kelakar gile......!!!!!!!! mcm buat muke uduh..mngejek org mcm tu..aku jenuh pecah perot!..hak2!!... kitrg pangge die chikaro,,,;p alang2 nak dkat ke mata kero kann..hehhehe,, bile cter ni nak gelak balik..aduhh....;P nnt aku try tgkap pic die okeyh>>>huhu...
caw! aku nak itot mak aku g balai polis,...ade umah terbuka..aku nak usha polis baru..yahuuu!!.:P

Saturday, October 2, 2010

penkid vs lesbO

hai~

arini topik perbincangan kite adelah..tentang ..ye!..tentang suatu perkembangan yg di rujuk dari majalah akhbar yg baru dipetik tapi di olahkan semula oleh saye ye tuan2 puan... yA! saye ulang lagi sekali..topik perbincangan kite..(kena tampar byk2 kali..sbb mamun jauh ke mana!!) hoi!!..kalo da bagi can becakap nombot satu ye ungko ni... ama yenggi? dey anney teyoyais onney!(blasah!)

hekhem!(sambil betulkan tali topi keledar) motippp aku buat entry nih..saje jee...saje nak org klik..usha2 akuu...kih3...i takde org tgk la u...lengang lenggeng jek blog i ni takde org usha..muahahha...gile dayus kannn...

keyla..tadi ni ha..(buat muke seyes sambil mata pndang bawah) kan aku keje kan.. sebagai penabar roti old town terkemuka(nk jgk de bes) sambil buat laju2 tu..kaleh roti belah depan..tak puas lagi..kaleh lagi belah belakang... pastu flip kan roti sambil cekak pinggang..mmg superb abeh la kan..jambuuu jek org tgk kan... ha...

pastu tgh buat advneture tu ade la penkid dtg..dgn aweks die..aweks mesti la jambu abeh...nak2 kat idong die kann...muahahha!!... kompom la balak die(penkid tu) yg blnje ni..aku cakap lam ati la.. sambil usha2 dorg..bese la asal penkid je kne pakai bekong kann..pastu rambut mesti potong pndek dan pacak!... pastu sluar kne la londeh.. jam tgn msti yg sport loto hape ntah..kannn... baru la nmpak mcm abg sayengg kan?..poyo!

pastu order dorg gelak..bertepok tampa..usha mata ke mata..mcm siyell...huhuhu...aku tak suke ok tgk..mcm ntah.. mcm...ermm...ntahh...!! mcam ape???..mcm ntah!..muahaha...

then bile tgk balak tu..aku teringat kat dak jR aku dlu..nama die siti hajar, tapi famili pgge die fatin..kitrg pangge die paten jek!..takde nak kask can kann..huhu.. tp sejak die mencebur diri ke lembah penkids, otometkli die brubah la...nama pon dah aj rumus ke rufus ke ape ntah..try la tekan nama die kat fesbuk..aj rufus kot..tak boleh blah..dulu ngan kitrg cakap sore mcm chipmunks2 mcm tu..kite3..kekla ni jahat taww...huk3..gile manje ok!!... gile manja pompuan la..seyes cakap..tapi stat die jumpa kawna penkid..die jadi mcm..ntah!... tetibe jadi seorang "abang" hehhe....sore dah garau..halkom tetibe dah kluar.. dada pon stended la..dah rata la...hoh!!.. gile terkejut aku.. mcm tak sngka jek..ubah2 mcm tu.. siap ade awek lagi..seminggu dua minggu kapel, breakk... ceaa...break jgak kannn..hehhe..bile aku tnye die..nape ko dah break..

die pon cter la..sambil pndg ke tngkap..muka bajek nak stylo je la kannn...tpi aku layan kan jgkk..poyo hogey!

aku : ha, kekla dgr ko da break..lam fesbuk aritu..
paten : aah..kite dah break la..kite tak tahan la ngan die..
aku : eaa... asal? aasal korg? tak ngam asal lak nih?..ko ni kejap2 kapel..kejap2 break..gile so-sial!.maksd aku..gile playboy!huhu
paten :..heii...sori ea..kite tak playboy pon la..die tu..kite tak paham..tsk..tskk..(buat muka mcm nak lagi kat pompuan tu..tapi mungkin takde jodohh...*tak bleyh blahhh...)
aku : oo..hmm... dah tu..ko ngan sape skrg..die ok tak??..
paten : die nangis la kite tggal die..kite ckp kalo tak brubah mmg kite tinggal laa...kite dah byk kali sabar dgn die..
aku: ~
(keadaan snyap gelita)

~~~

(bunyi cengkerek)

die mcm blur2...sbb aku tak bg jawapan pe...tepok tgn pon tak! cakap huyooo..jantan la koooo! pon tak..!sowiee!!...kalo cakap tu jntan yg muka gila jantan..tere2..ade kumis ade janggut kambeng..bdan ketul2... stylo esncem smua kire pakage and!! yg penting sore gile jambu takpe la..ni yg cakap penkid yg baru dua bulan suku masuk join..sore plak mcm chipmunk cetak rompak..ade hati nak buat tere cakap sambil buat muke machung..puii!..pui3x!

aku blah jek..pndang blakang jauh sekali la..

korg boleh byg tak??salu laki kalo pakai slua msti nak boxer punye..boxer plak nk yg tere2 la jenama die..die pakai boxer jugakkkk...adee! ye ade jgk..ape yg laki adee..semua die ade..kecuali tuut!!..muaahah..maybe soon die akan cuwik tanduk kebau kot..ngeh!

bebalik pada cter tadi ye..die pon pakai la boxer, jenama ape aku tatau..sbb takde kuasa nak usha..kang aku usha die stim plak kan??..ngah2...tapi gambar bajek nak cun la..pink la itam putih la...kale2 wanita..haa..mcm tu la.. ok la..fine dah pakai boxer tu..tapi bukan sluar saje yg die londehkan bg nampak boxer..skali dgn boxer die bg londehkan..!!(ape yg terjadi??*blank!)

kalo dah londehkan nak tyg ape jek??..lurah dendam?? lurah durjana?? ke lurah berahi..huhuhu... lobang bontot lee..lagi mau pk2 kann... tak paham seyh aku... kalo pakai boxer n jean..kire masuk la..kire macam ok la..masuk!.....ni pakai track suit pon pakai boxer!..baju tido hello kitty pon pakai boxer ape kes bro??..huhuhu..aku tak paham!..aku rasa die just nk perhatian..tapi die bkn ade keingan pon...hmm...aku kena selidik ni...nak carik bukti..jadik spy.siapakah die yg sbnar!! ya!!...aku musti!(poyo!!..)huhu..takde makne nye...giloss..

huh..ni bkn nak bercrita kann..ni dah jadi sesi mengumpat anak dara IT..kan?? muahaaha... lantak ko la!...;p

sori la kalo ade yg trasa...bebi tak sedar la..baby2..ter shashull..huk3... well!! stop!!...wait the is minit sebentar!!... knapa skrg byk penkd2 lesbo2 ape bagai?? knape jdk trend haa??? dah la trend pastu kita yg ada kawan mcm tu..mcm gila suka layan!!..mcm gile suka ikot??? mcm bangge jek!!..mcm paham dorg ape smua!..aku rasa tu tak baik!..ya!! tak baik!!.. ade tuhan cakap..bg org yg mcm ni..kite kne tlg..?kite kne pimpin bla2 mcm tu ade?? setahu aku takde!!..sblik nye Allah tebalik kan bumi trus!!..bukan telan dorg..tapi tebalikkan trus...n Allah tanak tgk muka dorg!!..see?? sbb org mcm ni..dah hina cptaan Allah!!..terang2 buat mcm tu..lawan napsu mcm tu.,,,gilee?? huh!!..yg nyah ni pon satu!..sini nyah!!..aku nak tarik tlinge!!..ko jgn buat muke cebek!.. kalo dah keras tu..keras je lah..ni tak..asal nyah jek buat lembek tgan letak atas buat posing mcm skian2.. mane ade pompuan jalan mcm tu!! kan pompuan2 kann?? mane ade pompuan lembik buat mcm auw2...mcm tu!! huhu... noty auww(ups!! ;p) takde2..ni kes menghina pompuan nih!!..ni kes saje nak naikkan darah muda aku ni..ngeee~ (over sudeyh)

ahh.lantak la... malas den pikir lagi... poning!

Friday, October 1, 2010

hoi!! haku pon nak join jgkkk huhu..."CONTEST AKU MALUUU"


tajuk die aku malu eaa,,...sape yg cter pasai ke malu an ni...mmg muka tebal la kan...key la..kalo aku cter ttg nasib yg menimpa aku..hingga buat aku malu...bkn ade org kenal aku ye tidak?>>kih3...aku join contest sape ntah..tekan2 nampak..huhu...tak kiraaaaaa!!!!!!! nak adiah jgk....hua hua hua....;)

ok la..cter die macam ni.. masa tu aku tahun enam..aku sekolah kat kedah la..kalo aku sebut nama sek tu..bkn nye org tau..kannn..kann...huuhu...tapi tmpat dia kat kuala kedah..org pangge sek rendah seberang nyonya...haa...

masa tu ada la kelas tambahan...aku pon dtg la siap pakai jeans n tshirt...bajek jambu la taim tu.. tapi haram org tak pandnag pon kann..saje syok sndrik... sampai2 tu.. ayah aku bg aku mkn brekfast dlu..makan roti canai ngan tea ais.. pas makan ayah aku anta masuk sekolah..ntuk hape lagi kalo bukan menimba ilmu..aceeee.... (blaja la sangat!..padahal nak pegi sbb nak tekel pengawas kat dalam kelas aku tu... dats y la i pakai jeans..yg lain pakai track suit jew..huhu)

pastu blaja2..(bosan) chek ngu bagi i rehat...bkn aku je la..smua la..aku tatau nk mkan ape dah..sbb kenyang daa..tp nak tunjuk aku ada duit...aku mampu berbelanja...so aku pon beli la air lagi..tea ais la..mcm biasa... lpas makan aku bajek nak g tandas...tapi takde geng..segan plak nak kencing sensorg...i kalo nk kencing kne tgk muka org sama...(tipu!) pastu ..dah dalam kelas..aku jadi mengeletar... yg ngaja nye pulak cikgu garang..cikgu math.. sambil ajar pandang muke aku...(agak nye muka aku mcm curiga je kot..) padahal aku nk terkencing tahap gaban dah time tu... tapi aku cube buat tak endah..buat2 nyanyi..tp knape ntah..dan2 la time tu kipas bukak lelaju... gile je..aku dah kebas jari kaki...aku tak tahan aku ajak kawan sblah aku..smua pakat takot...takot kne marah..aku pon takot kne marah jgk la...huhu..

gile seram bile ingat balik..siutt...malu wooo!!..huwaa...

pastu aku goyg2 badan aku...goyang mcm tahan2 la... aku dapat rasa air kencing aku mcm nk terkua sikit2...huhuhu..nk nangis rasa...ilang terus muke jambu aku td nak tekel laki dlm kelas aku tu..aku bgn cepat2 aku terus blah..cakap may i go to the toilet pon tidak..

sampai2 ke tandas..aku tak blh kencing daa..huh!...wat de fish!...td kalut sangt..ni takde plak..aku mcm geram je la..tp slua aku mmg basah dah pon..huhu..cme tak la org prasan kot...huwaaaa!!...mintak2 takde je la aku harap!... then aku usha2 muka belek2 tudung la konon.. ada dak pompuan masuk tndas..tgk2 aku..aku snyum2 je la..aku cakap air paip yg tumpah td..bukak air kuat sgt...(huwaa!!!) org tu tak tnye pon!..tapi sblm org cakap baik aku cakap!..then blah!!!..blah laju2...huhuhu...

sampai2 je dlm kelas..cekgu snyum je kat aku..aku pon buat snyum mcm hai~.. pastu aku sempat la jeling mata kat pengawas yg aku suka dulu tu..(jeling mcm nk cakap..kol me bebeh) mcm tu la..org pangge jelingan yg seksii gituu..huhu

then sampai kat tempat aku..aku snyum2 kat kawan aku..dorg katop idong trus ok!..huhu ...jebonisss!!...

elok aku nk letak bntot je, aku nampak air bertakung kat kerusi aku..aku boleh plak tnye dorg..weyyy!! air ape ni??...(stupid!! sepos aku tayah tnye kannn... huhu...lepas cakap mcm tu aku mcm tak sdp ati je..then kawan aku tu..blh cakap kuat2.."ayaq kincing hang la!!" babeng!..huhu kata hati naluri hakuuu..huhuhu,.. pastu aku kaver2 la..aku cakap ishhh..mne ade..ni ayaq tumpah ni... pastu dorg sampok lag, " nak muhong pa..hg kencing tadi ni..

huwaaaaaaa!!wat the fish men!!...aku cpat2 duduk kat krusi... kesat sikit demi skit pakai sluar kat bontot aku ni haa..huhu... balik2 umah je..aku tak pndang sape da...otometikli aku tak minat kat laki pengawas tu dah..tetibe je rasa down..rasa tak cantek!!..huhu...
sampai umah..aku melengung kat sofa..yg ayah aku plak dok nyanyi2 cakap, "ade budak kencing dalam sluaq2x.." aku plak mcm blur2 je..mcm kompius...ni msti buatan org kianat kat aku ni...kannnn...huhuhu...poyos!..;p

so tu la cter gile malu babeng aku...gile2 babeng..kencing dalam kelas hokey!!..dlam kelas!!..satu kelas kecoh..!! huwaaaaaaaaaaa!!... kroh fiuh3x!!...(cepat2 pejaam mata..) tamau hingat da..huk3...;p

WEII!!..KASI CAN AH KAT AKU..HEEE...AKU BARU LAGI DALAM BLOG NI..TAK RETI NAK TAG...HUK3!!..MINCI3X...NAK TAG NAMA ORG TEKAN MCM MNE DAA...HUWAAAAAAA!!! (nangis sambil tgk tv...boleyh?)

Thursday, September 30, 2010

WHAT'S ON YOUR MIND? (ayat fesbuk)

ni zn hotel!!...rm 78rm!!..gile baik laaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!...siap bg gerenti!!!...dalam die mcm hotel 5 bintang!!..aku masuk..ya Allah!!..gile2 cantek!!!..padahal 78rm!!!....bisnesmen singpore punye la..cina!..pergh sepergh perghnyaaaaaaaaaa...!!

ni muke stended la...muke org pompuan skrg carik makan..bubuh gambar mata besaw..mulut kecik..mata ko kuning ke..kero ke...(juling).. taik mata ko besepah ke..ape ke..janji bile ko buat mata tegang mcm tu nmpak cumey kan...hhuhu sbnar nye org buat muke mcm ni..sbb nak tutup klemahan sndri je..sbb kecantikkan pompuan..pada mata..mlalui mata smua nampak cantik..sbb mata itu seksi..so, ble dah fokus kat mata..everhiting nampak cantek2 belaka...haa... and da same time, idong yg kecik besaw kecik besaw ni pon nmpak kecik n mancungg kann....huhuhu....
tu abg moaath, bakal husband angah aku yg pakai tudung tu ha,...means yg tudung wane coklat ke ape ntah yg tu la...

ni tasya, adik bongsu aku..die kalo datang angin senggugut die mmg pakai tudung la... ikot suke ati je die ni...bile dia pakai tudung tu baba aku otometik akan sindir kitrg yg tak tak pakai tudung ni..siut je kan...spoil!...huhu
ni erin...die bukan ngejek korg..taim ni die tgh jilat bibir la konon.aku nak tgkp tapi tertgkap mcm ni... haha!! cincai la toklin oii...;p btw, atin ni nampak je mcm ni..kalo tgk ndkat2..lagi gile..buat misteri hantu die je la... langsung tak takot ape..sampai hantu sndrik naik give up ngan die tauu...die buat bodo je....seyes tak tipu...nampak mcm rambut die pndek..skali dari blakang elakkan takde air die istinjak pakai rambut jek..wakaka..gile pnjng rambut die..sampai ke lutot i think!..;P
ni plak gadis gebu...gebu ke?? ke bedebuu....huhu... poyo gilerent...gile mnyampah gelaran gebu la..chubby la..comey la...knape eh? org pompuan suke letak gelaran chubbys gurl..babygurl la..mcm2 la..huhuhu...


e'ehh..suke ati org la kan..nak taruk name pe kan..dah kate nick name..maybe tu mmg btul gelaran die kann... tp, aku juz terpikir je la..(nk jgkk..huhu) kdg2 bg org yg ati kering yg tak reti nak memanjakan dri ni..mcm akuu....suke pk2 mcm tu...knape die bubuh gelaran mcm tu...budak jambu la..(bg laki la kan) bajek DAFI ke pe??..huhuu.. dafi takpe la die mmg "jambu" pon kann.... tp jambu kat mne??..kih3... ;3P

elehhh..kate kat org hidong jambu lak kann..tak sedar hidung sndrik mcm getah spender kan2...huhu..(nangis) ..aku takde mkne nye pon nak ngata pape..juz aku baru lepas usha fesbuk org...gambar org..kbykkan suke buat mcm tu...huhuhu....

ksimpulan nye..aku rasa...jadik dr sndrik lagi bes..lagi hepi..cincai la org suke ke tak... kalo rasa nak tarik muke seluas2 nye..letak!!..beranikan dri..buat bnda yg gile2 puas..tayah kaver!!!..haa...tayah gile malu mcm tu..nk letak yg cantik yg terbaik ape dapat?? bg aku pujian tu bkn blh bangga sgt pon..pujian tu la pnykit..sebaik2 pujian hanya lah milik Allah kannn.. seyes!! kalo kita puji ee...kaki u cantek lorhh..esok kompom kaki die bekarat...!! tak caye g test kat member,...haa..

kalo nak kata nak puji ke ape ke..cakap la mcm alhamdllah..cntik kaki yg dianugerahkan dari Allah kpada ngko..mudah2 an...budi bahasa ko sama cntik dgn kaki ko..(boleh??) pandai2 la cakap kannn..jnji yg tak bg die riak mcm tu....nk yg cakap elok2 ja...sampai bilerent dong mas...huhu


hape da aku melalut ni..mata kuyu sudah...tidooo!!

Tuesday, September 28, 2010

aku terpinggir

ade je cter aku ni kan..kalo tak blh simpan rahsia nombot satuu...huhu..takde la.rahsia aku je aku suka cter..aku tak reti nak cakap dlm ati sorg2...aku suke cerite jek kat org ape aku rasa... bnda rubbish je hape ke...smua aku cter..pastu mnysal sndri kannn...

ekceli, tadi masa keje, aku kan handle bahgian dapor kan..bahagian masak roti tu la..ha..yg roti tu aku blh la sket...air pon boleh la jgk...kire smua aku blh handle 60% mcm tu baru..baru keje empat lima hari mcm tu je kot...ok la kannn....

then bile masak tu..standard la..muke akan panas..peluh..bahang...merah2....mata pon tetibe naik ke atas..lidah jadi nak menjeler..haa...takot tak?? wakaka.. pandai2 je...over dose sudahh..huhu... muka jadi mcm bahang..minyak lemak tepu haiwan kat muka aku ni pon kua la..nak2 kat bhgian misai..area T zone ha..kat atas hidung jadik peluh kecik2 tu ha... bwh kelopak mata..alah..dah blh bayng sndrik kan..kalo dah peloh kan..huhu so mcm tu la rupe haku... gile leteh kan masak roti... mmg aku kalo masak muka mmg pandang bawah la..kang muke pandang atas mmg aku kaleh roti pakai tgn jek kan..tak pakai sudip..

tapi tadi bile takde bnda nak buat dah..smua aku dah setel buat...aku usha la org2 kat luar tu ha... besa la..yg dtg makan kat old town kebykkan old man.. bisnes men..pegawai2..yg pangkat2 an..mcm nak jual muke jek aku taim tu auw...huhu... tetibe jek rasa nak jd tukg mintak order.. pastu buat2 bagi tisu siap ade listik dan no bilik kite gituu....muahaha...

tapi tak la kan..kalo dah jd tukang goreng roti tu...jage roti jek la kann...ade hati nak jd tukang amik order..ko hengat ko cantek sangat??? huhu..

so bile usha2..sekor jantan pon tak balas usha an aku balik...buat2 terjeling lagi ade ah...kureng jek an..aku pon buat la kaver line..konon2 bukan pndg ke ungko..aku pndang dinding blakang ko tu..lerrrr...malun2...;P padahal nak kaver diri kannn...

huhu..bosan je jadi org tak guna mcm aku ni..dah la takde rupe..pendidikan jauh sekalik.. harta bnda lagi la... huwaa....tim kai ya!!...

hape2 pon..esok aku nak jgk mekap!! ko tgk la..ko tgk!!..aku mekap sampai ke gusi aku kasik gincu..!! minci2...

aku yang kompiuss...

ya..aku! ..aku yang kompius..bkn ko..dan tentu skali bkn jiran ko jgk yoo..
aku baru keje old town..dah,..satu dua (*kire pakai jari) dah tiga pat ari mcm tu la..eh takde kuase aku nak ingat yoo..janji gaji aku on time!.. aku cek2 smlam jadual nak cuti... skali aku tgk aku cuti ari selasa..aku pon..oh cantek ah..selase...boleh la aku lepak baekk punye.. member2 pon tanye la..bile cuti? aku bals dgn nada yg tegas!..hmm..esok..ko? dorg pon cakap la..bla3...aku angkat kening jek..then blah..ha..tere tak aku??? tu baru masuk keje..dah buat muke lahabau..sombong kan??..rempang gile tak?? kih3..

takde la..aku jwb bebaik la..;) then esok nye yakni semalam aku pon cuti..tido mmg bes la kan...sbb esok yakni arini aku kne keje..

tapi td pagi..tgh masuk2 keje..dorg muke mcm pelik je ngan aku...tnye aku cuti bile..aku jawab la smlm..asal? dorg kata takde pe la..sje je tego2...aku pon ha..takpe la.. tapi bile dah salu sgt org tnye...naik hangins jgk aku!..asal yg tanye jek..aku tgk kat kalen der baru aku tau...seps arini aku cuti n smlm aku keje..huhuhu...baru keje dua tiga hari aku dah buat tere an?...nasib tak kne halau buang je..n nasib baik aku masuk keje arini..kira kaver balik la...huhuh.... apehal la bengap aku ni.. ni kes tak ingat hari ape la ni.. padan la aku tggu cter abang ASMARA aku smlm mcm takde je..aku ingat termiss jam..ropanye silap hari..huk3...

moral of da samy veluu, komitmen tuuuu kne adee... jgn buat halai balai jek..huhu.... amik syes na cek ella.... satgi elakkan blm keje semnggu kne tendg an?... keje kfc dua munggu brenti..kje old town tak sampai smnggu pon brenti jgk mmg parah la..huhu..

chek kit daut....zass

Monday, September 27, 2010

rasa mcm nak lempang tak??

percubaan yang ke 31x..tapi kamera henpom tak canggeh..asal teramik cepat je jd blur mcm ni...sakit ati kan?? kalo spoloh kali mcm ni..mau leteh muke aku meneran...huhuh..



haa..hamek ko!! ngalahkan lelaki dah muka aku!!...malun2...sorok muka dalam spender pon belom tentu orang nak lupe ni...huhu..

aku try join contest si papa qery..boleh? heheh...
alaa...masuk2 je..bkn nak mengharap kan adiah pon...(ade dlm 33x snap gambar tak jadi ..huhu..)
arap2 ko seyes ea qery..ni ttng masa depan aku dgn anak aku..haa(tetibe!) huhu...

sebab musabab aku pakse ko qery (sambil gengam erat kolar baju qery) adalah..baju kite samee,...an? an..an?? muke kita muke samee...haa..elak sepet hamek aku jadi bohpren je ganti ko..hahah..!!

lagi..emm... lagi... tak ingat da..huhu..
pengalaman snap gambar tu mmg la rasa mcm bedebar2..rasa mcm betul ke keputusan yg aku amik ni? btul ke? ini ke jalan yg terbaek buat aku?? ha...(tu mngada sgt la kan...)
tapi mcm bes je layan kepala otak korg..aku pon masuk la...skali ngan sepet pon aku masuk nih..bajek nak konke adiah la...kih3 (mcm dpat...;p)

tapi yang potng stim tu..tiap kali nak snap..msti mak panggil la..orang ngintai la..tetibe snap kabur la... geram kan?? suke bagi aku putus harapan...huhu..

tapi bila snap gile2...baru rasa ini yg terbaekk!!..skali tgk mmg la mcm orang kentot tak lepas..tapi kalo dua kali tgk mcm plakon jepon pon ade tauu...alaa..yang yoo jin2 tu...heroin winter sonata...;p hak3...

p/S: lepas korg teliti..jgn lupa korg pos kat majalah mangga!..mne la tau dorg hamek aku jd model kolam renang dorang next session...haa...;P

adekah aku sudah keterlaluan??..

tak terkate ah brooo...kan3.... mmg manis2 madu gitu...kih3...

huhuhu... sejebek tak sepet..mcm muke hungko tak?? cakap cepat...>(... (sambil buat mata merah pandang atas bawah kat sepet!!) haa.. same an? an?...
ko tgk sepet..ko tgk mata aku..puas aku lekat ngan gam..tapi mcm tak brape nak jadi je..huhuhu...;p

dalam banyak2 aku snap gambar....smua ok2 dah...tapi tang mata tu..yaa..."dari kerana mataa...yg mempunyai kuasaa..." haa yg tu aku macam fail jek..susah woo nak buat mata sepet!..puas aku pakai salotip..tak melekat..gam sekolah ala yg dua puluh sen tu..gam ubi ke ape..tak jugak jadi..aku geram aku amik gam bulu mata tu..haa..ko...!! melekat sampai ke sudah tak ilang... puas basuh tapi cemey jgk mata sebelah aku ni..huhuhu.... seksa betoi nak menang auww!!..;p

dah posing tu boleh la snng dari yg qery..gile teran muke aku..sampai naik berkumpul angin kat dahi...stress!!..haha!!...

tapi ok la..hepi gila la..(sampai kadang2 sambil sembang2 terbuat muka mcm qery...jd satu penyakit plak..huhu..)

pape pon... aku mencabar diri hantar pic mcm tu..cantek tak? cantek tak?..;p (dah mcm eric leong plak an??)... ;p


hamek kooo sepet!!..muke limited edition dari haku..kih3...
salam akhir dari baby manje..zass

Friday, September 24, 2010

"Another lesson learned. Better know your friends, or you'll get burned."

tak mau cakap pasai kawan dah kannn...tapi masih pikir kan??? mcm jebon kuasa lapan!!...

dah2..tutup buku...!! aku nak hepi2 ja...semnagt baru ella ...smngat baruu!!!...jgn pk dah org mcm tu..well nasib baik die dah tunjuk perangai sbnar kann?? elakkan aku tak tahu sampai bebila je...tapi gile ah..aku gadoh geram kat org takde mcm ni..seyes ah.. ni petama kali aku geram gila..!!

tapi takpe la...ape yg dah jadi biarkan terjadi...hidop ini senng...kann??
cuma aku harap..aku bjaya dunia akerat..amin3...;)

btw, nak cter skit...
si gemok2 dua ekor tu...gila gemok pemalas..nak2 ketua die tu..gila malas nak mndi..yg sorg ketiak bau tengik.. tak pecaya??..gila jahat aku kan?? alang2 dah kata aku jahat meh aku bongkar rahsia.. malam2 kencing malam..malas mandi..baju malas basuh..seyes!! sampai spender beli yg pakai buang..kadg2 aku geram aku tlg basuh kan..bukan kadang2 la..hampir skerap masa.. gile kan?? makan tak nak basuh..pakai pnggan aku..tapi tanak basuh?? mcm mna tu?? sampai bekulat ijau..aku geram aku basuh..kadng2 bila aku malas pk..die buang mcm tu..then kata nnt aku bayar..tp bila mntak gila marah kata aku mcm2..sedih kan?? pk kawan...syg kawan..biarkan je la..bnda remeh takkan la nak bkire kan....sialan je!!

dah tu..mlm2 kaki ngayat jantan./..tiap kali kapel ade je dapat duit dr jantan..tak cukup sorg sorg lagi die kikis...ksian kat jnatan2 die.. habis kikis carik yg lain.. bajek lawa sgt?? dgn gemok gigi jongang...rambut botak..bila rambut elok bukak plak tudung..tp skrg tak boleh buat rambut daa..sebab dah BOTAK!!... wakakkaka... gila..tak de kwn..seyes die takde kawan!!...org tak suka..aku gegeh kawan ngan die..sbb??? sbb die kawan baik aku masa darjah 1!!..sapa tak syg kannn??? kalo blh nak kekal sampai kawen la...beranmak cucu mcm tu..tp?? tak kesampaian.. ape2 je la..aku malas nak type..nak cakap..nak tetibe kutuk ngata..tapi ntah!! aku geramm..aku tak pahamm.. ape yg die tak puas ati kat aku?? seyes gile aku tak paaham!!...

Thursday, September 23, 2010

pesanan dari penaja

aku tak blh tido je arini...pk ke lahabau tuu... aku tido tiga jam mcm tu je..otak aku asyik pikir masalah je... pikir mcm2...mcm2 otak aku tanya jawapan hati aku jawab soalan... haa...mcm tu la...so yg mangsa nye aku la..kne dg je apa yg dalam batin aku dok potpet2...serabut..

bila jadi mcm ni...aku pk yg aku kot salah.... sbb msti ada sbb jd mcm ni... tapi bila pk apa salah aku..aku takde apa sbb?? sbb aku tak tau apa yg buat dorg fitnah aku..kata mcm tu...

so bila aku renung2 balik..aku dah dapat jawapan daa... org cakap bekawan biar seribu bercinta biar satu...kan? tapi ada pulak yg buat lagi tere..ckp bercinta biar seribu...bekwan biar satu.....(ni salu di guna paakai oleh org yg frust kawan..cinta la ni kot aku rasa...huhuhu)

dan ada yang cakap lagi..kawan yg baik ada lah 1 dalam seribu...susah nak carik kawan yg baik..kannnn?? sbb 999 dari 1000 ada lah yg tak baik..so yg baik ni bukan jahat..die mcm teraniaya.die mcm di salah anggap...btol tak?? ke tak betoi? so aku pk..aku la kawan yg 1 dlm 1000... lalala....

so aku di fitnah mcm ni bukan sbb aku jahat..so aku kne mcm2..tapi salah pilih kawan... aku ikhlas kawan...tp dorg muka2 lidah becabang...boleh terima tak?? aku agak kalo dorg renung balik...slama dok bekawan..mau dorg malu... mau dorg ngis.. menyesal tak sudah..tapi dah pk diri bagus..ego obesiti..tu yg jd mcm tu.. buta hati..huhuu....

the moral of da value... pulon la habis2 sampai bjaya..kwn nak bgelak ckoppp byk..tp bila kita blah dalam klompok yg ramai tu..smua akan ngata dan cakap mcm2...tak caye?? alangkan Nabi buat sejuta kebaikkan..dan takde salah silap di sisi Allah..tapi musuh dah org buta hati ni tetap akan ngata fitnah dan sbgainya kat nabi SAW.. sbb manusia ni penuh dgn perasaan iri hati..pewot busuk!!..mcm?? mcm jebonn...huhuhu

ape sal kawan mcm $%^&*!!!

aku ngat aritu las aku cakap pasal kawan..tapi aku rasa tak kan reda kan..kalo si bodo tu tak abh2 nak carik pasal...takde angin takde ribut aku heran dgn manusia tak sedar di untung ni... aku mati2 tanak pk dorg dah..tapi tak pasai2 ade je masalah dorg...(kalo hati busuk bau bangkai takkan sennag duduk...ade je nak sakitkan hati manusia nak2 sesame umat...kannnnn)

aku langsung tak ngat dah pasai die...apetah nak cakap npasai die...atau dorg..motipppp aku nak cakap pasai dorg?? aku ni jenis suka amik tau?? aku ni jnis suka gosip2?? ade mcm tu?? sape yg dkat2 dgn aku tau la kot..aku bab kawan aku ckop care!!..tapi mcm biasa la kan..kalo kita syg kat sorg ni..yg sorg ni takde nye nak sayg kita kannnn?? kalo ade pon tak byk mcm kita sayng kan?? setuju??..huhuhu...

bila org dah byk mngata..pokpek kata2.... cter itu ni...(sbb nak kata diri tu hebat) bila dorg takot kantoi, dan2 dorg putar cter kona kata die tak kata..ni ha..org yg tuuu yg kata kat kooo...haa...tgk ni..aku beking kooo...tu pasal aku cter kat ko duluu...(mcm lahabau!!)

kita mati2 nak kawan2 rapat nak hepi2..tp dorg bepuak2 tggal kawan.. kata kutuk kawan!! bila aku dah kawan yg budak terpinggir ni...bila aku blah2 aku plak yg kne kann..kelakar sgt??!!

tapi sampai skrg aku tak cter kat dorg..yg kata die apa..yg tu kata die apa..aku buat bodo je..(padahal aku dah tanaak pk dah dlu..so aku cpat2 lupakan dlm memori aku) yelah kalo aku ingat2..simpan2 dlm ati.. elakkan nnt gadoh aku terbukak rahsia je kan...

aku nak je tahu...ape yg dorg kata atau gosip yg aku kata kat dorg..aku nak tau..aku kutuk dorg ape...sbb aku nak je jawab... mcm hell je kan....!!

aku sedih...tapi pada masa yg sama..aku syukur... aku syukur sbb aku tak mlatah..aku tak maki gila2 babas...sebaliknya aku carik Allah dlu..dah puas aku ngadu..hati aku jadi empty..jd tanak pk da...biarkan je laa.... apa yg di kutuk dikata aku serah pada Allah..sbb Allah pada masa yg sama ampunkan dosa kita yg lalu..so Dia bg dugaan yg mcm ni...

kalo dorg baca aku punye entry ni..blog aku ni... terus terang aku cakap!! aku lepas korg buat aku mcm tu..aku tak nak ingat dah kengan aku dgn korg..aku tanak simpan dah dalam hati!...tapi kalo korg stil nak kutuk kata..aku no komen la kan..aku serah pada Allah.... aku tggu je kog mnyesal..sbb tak selamanya korg akan gembira akan puas hati dgn apa yg korg buat..(melainkan ia nya betul dan baik) skali naya org..spuloh kali org naya kita balik... (gile takot??) sbb org naya kat aku, aku gila sediih mcm gilee.... tapi bygkan spoloh kali kena kat korg?? tak pedih ke??? tak puas hati? nak kutuk kata nak ape..jumpa tnye aku!! cakap depan2..aku tak takot!!.. (bukan nak cakap besar... korg dah kenai aku brapa zaman?...) kalau berani cakap dpan2la weyhhH!!!!


sialan je kan...tak pasai2 alik2 kita yg kena kann... kalo betul ye la aku macam takot2 jgk..tapi kalo dah mlampau aku plak yg kena bancuh...mmg mlampau la...aku bukan gila talak sgt nak kawan dgn korg...

p/s: ko sndri cakap kata hidop samtime kne bpura2 ela... kena buat2 baik.sah2 kita hidop kat akhir zaman...(see?? ni rupe ko yg sbnar kannn??) kalo yg sorg lagi tu plak ckp "well, kite kne la pandai drama queen...org buat kita..kita buat baik je... sbb aku suka dorg buat2 baik kat aku..sambil ikot blakng bontot aku..mcm anjing!!.."(see?? ade aku gatw yg lain?? aku sgp je..sbb tanak pecah kawan!! tapi alik2 aku kena..mmg lalang rupa nya dorg ni.. )

moral of da story: jgn pecaya kawan!!..dorg gila ba*i!!... kawan ntuk kepentingan je kann... dlm idop aku takde kawan2 lagi... ko sengeh la mcm mna pon..aku tanak kawan baik da..boleh brambosss......

perasaan pertama kali keje dgn OLD TOWN

huhu... petama kali keje Old tOwn takde la penat gile mcm kfC... kalo KFC..hamek ko..keje non stop...takleh rehat sikit..tambah2 kena ngan pkerja pompuan yg bajek bagus kannn.... poyo lebih..

aku keje dgn rela hati aku nak buat keje..nak basuh pinggan ke ape ke..ikot mud aku... boleh je nak rehat tau..baik dorg.. masa aku masuk keje tu..dorang bg aku jaga bhgn dapor la...sbb aku mintak bhgn dapur...huhu.. so aku buat roti ngan dak bisu laki...dua orang...hepi gila...alhamdullah..dorg kelakar la..aku smbang2 dgn dorg pakai ketas..tulis2 nama sapa...duduk kat mana..mcm2 la...dan dorg tanye aku..dah ade bF ke?..heheh...aku jawab la..takde..korang?...(sambil tulis2 kat ketas) dorg pon senyum2 malu2...kata ade da..hehehhe...cecewahhhh... tapi gF dorg kat KL dgn kat P.Pinang..jauh nun di sana laa... smbil2 sembang tu..ada sorg dak laki, jg dapor yg masak2 mcm nasik tu la..tgh pasang tlinge kitrg sembang apa...(bajek blh dgr???) ekeke...kan ktrg tulis cakap2 pakai kertas je...huhu..

yg pasang telinga tu tak bisu..normal la..tapi poyo la..die klaka walopon die tak sedar die kelaka..cara die cakap pure kedah dgn kalut2 ..heheh...;p

masa nak basuh pinggan tu..sabun dah abih..aku cakap la kat bisu sorang ni..tanye mana sabun?.. die pon buat laju la.sambil pikir2... dia amik sabun ape ntah..pastu tuang air panas....(gile panas) bg kat aku..huhuhu ntuk basuh pinggan..aku ye ye je la..mati2 pikir btul kot... tgh basuh cawan, skali ada dak pompuan tego kata sabun amik yg mana ni...(sebab die saspek bau sabun tu lain macam je kan...huhu) aku tnjuk la kata sekian2, pastu die gelak die kata mak aihhh..tu clorok!!..asal pakai air panas ni?? aku cakap la budak bisu tu yg buatkan...die geleng kpala je...die kata jgn tnye bdk tu pape..die taktau pape..buat kpala tau je...huhuhu...gile eaaaa...tgn aku hampir nak mlecur bsuh pnggan...huhuhu....

dah tukar2 ape smua baru sambung basuh pinggan..stat tu, aku tak tnye die pape..apetah tunjuk ajar..huhuhu...

tp bes laa keje.... arap2 bes sampai bebila la...;))

Wednesday, September 22, 2010

mate macam malas...??

tadi aku dengar la erin dgn tasya gado2...aku pon sampok la...

aku: hei2.ape pasat ni...
tasya: tak ni...atin kata amir khan..padahal salman khan..
erin: la...atin tau la...amir khan laa...
(sambung gado2 balik..)
huh!! cter ape??.. knape ngan salman ke amir??..

erin: ala cter ape ntah yang gadoh2 tu...
tasya: ala...cter ni kekla, yang dorg lawan2 balik2 badan..(sambil buat aksi)
aku: hoh!! ape die cter baling2 badan ni??..

tasya: ala..yang ade pelakon nama ape ntah..yang mata mcm malas2 tuu...
aku: hah??..mata malas2?? hahahahahah!! sanjay dutt kot??..
tasya: haa...die la tu...
aku: hoh! tak kenai la..;p
(pastu aku blah....yang erin n tasya sambung gadoh balik..)

lawak gile..tak penah aku tepikir mata malas..;p mata kuyu tu ade la..bengong tasya!..

Old Town White Coffee

yaa... old town tu bapak aku yang punya sykrt...pecaye tak?..huhu...
takde la.. aku try pegi mntak keje kat old town tadi pagi..try2 sembang2 sket die bagi... tapi die kata tunggu die buat panggilan dulu..aku pon ok la...sampai2 kat umah..baru nak duduk..tgk2 die dah kol, kata esok masuk keje terus tephatT jam 8am..huhu...cepat dan mudah kan??..

aku harap2 orang yg keje kat situ perangai tak macam taik..mcm kat kFC aku keje dulu..

btw, sebelum pape aku dah tanye dah supervsor die tu... ok tak pkerja kat sini dorg boleh ke?? gaji sini ok ke...tp aku tgk ok laa.... gaji kalo rajin blh dapat 7,8 rat.. kalo malas tak tahu la saye..huhu..
maybe tiga ratus mcm tu je.. kot? sebab basic old town kat kedah ni 300 hingget je... tp masa aku masuk situ aku tgk org kat situ tak banyak cakap..mulut tak bising.. takde maki2 mcm2...bila aku tnye supervisor die..die kata mmg laa.. sbb sesetgh yg keje kat sini bisu...huuu... kire selamat la aku kan...;)

sis aku cakap, kalo ko nak curi mkn kkire ok la ela, sebab dorg bisu tak blh bocor rahsia..huhu...gila kejam...;P takde la sampai aku nak curik makan kannn... giloss..masuk pewot tu..elak kembong je makan bnda haremm....huhu...

so esok pagi tepat jam 8am! isylalla aku akan pg keje..masuk keje sampai jam 5pm!..sbb dorg buat dua shift je.. 8am sampai 5pm and 4pm sampai 1am.. kalo minggu ni aku masuk pagi minggu dpan aku masuk petg..macam tu...;))

harap2 esok berjalan dgn lancar!! amin ya rabbi alamin!!!....;)

Tuesday, September 21, 2010

why me baba??

td family aku mcm ada salah paham skit.... memula dgr sblah pihak..aku beking angah aku...tp aku beking bukan beking babi buta.. aku beking mana yg aku pk ooo...betul2 tu...mcm tu..

then bila aku dgr dari akak aku, aku tau die tak salah..aku dgr je..then aku sgp... pastu bila dah bkumpul reramai...aku dpat tau laa...smua nye bpunca salah paham.. pastu smua nak melenting..mcm tu... aku jd nak nangis la..bila tgk2 sis2 aku nangis..mcm yelah...sebak pulak taim tu... kakak aku tau die tak masuk campu...kalo die tercakap tu..juz cakap! tak meankan pape... kalo along tu tatau la...aku kadang2 tak sure..along kadang2 tanye soalan kat org bagi org mcm defend ke die..aku rasa la..conth "abih la kau lepas ni skian2..." yg di soal plak cakap."aduh bla2..." so yg dgr nye akan sampaikan pada mangsa tadi skian2...(padahal yg beborak td tu gurau2 je..)

so jd la pertelagahan....

td mak la jd pengadil..setelkan masalah..tp mcm tak setel..sbb aku tgk mak macam defend more to angah....tapi aku diam kan je laa...

memng la bila pk aku tgk angah macam kesian...tapi bila tengok masa nak selesaikan masalah..angah tak pandang pon along kakak...along kakak je tengok angah...tu satu la..pastu angah sambil cakap tunjuk jari penunjuk kat orang..mcm tak bes la kan...boleh gadoh je..

pastu angah cakap tadi bila smua dah terjawab..angah mcm takde point dah...dah terang2 nampak salah paham..tapi ntah la..nape msti nak panjang2 lagi.. bukan kata along kakak....aku pon kena ngan angah tadi..tak pasal2... sebab dia aku makan mc donald dgn kakak.,..sbb aku teman kakak td belari ape smua..dah mc d...tapi yg tinggal fries kakak...die tak abh makan..aku bwk balik kasi erin..tapi angah tetibe marah..pastu aku masak..angah bising suruh mop lantai... pastu tak cukup dgn tu sambil buat keje angah mcm bebel2 tarik muka ape semua..mcm kenapa nih??? asal pulak nih??? seyes cakap aku mcm rimas pun ada..

angah mcm dtg mud marah die marah..mud baik die baik..tp yg kena marah..yg tetiba jd baik..kita la...ha mcm tu....huhuh...(ni kalo angah baca kompom die marah aku ni)

tapi tu la aku tgk..aku kena jgk kan..so aku rasa...huhu... tu 1st time kakak emo..kakak marah gila....... kakak dah tak tahan sangat kot gila marah.. kalo aku duduk tmpat kakak maybe aku pon sama nak marah gila..tabah2 aku jenis emo mcm ni...hurmm...

semua org ada packge..baik ada buruk pon ada.. tak semua org sempurna..(temasuk la aku!)
tapi ntah ahhhh!!1...kadang2 tensen pon ada aku!!!

bila sembang2 cakap...tetiba mak sebut nama aku..aku mcm aik?? napa aku??..then mak cakap..baba tak suka aku sekian2..aku sedih sangat2...nape aku?? nape baba tak suka aku???
sebab aku tak keje lagi ke?? (baru sebulan setengah bulan aku duduk rumah!)
sebab aku tak dapat abihkan belaja?? hell!!! aku duduk sana belajar dua tiga kali aku kena denggi..!! denggi berdarah ok!!... orang tak kisah kat aku..family buat tak tau kat aku..duit belanja ape semua dorg tak bagi!! aku keje sambil belaja..kena marah berenti! aku duduk umah tak de makan..ade dorg pk??? aku tak jadi manusai..dalam ati aku mcm memberontak!!...tapi aku kul jgk.//las2 aku depressed jumpa doktor...aku telan pil 5,6 bijik!! aku tak tahan..nasib nuthin happend kat aku....amin!!

tapi nape baba nak marah benci akuu???? kalo dah bensi kanep smua nak aku buat??..nape baju ape smua nak aku bsuh bukan anak yg lain?? nape kepit kuku sereka baju cuci rambut nak aku?? nape tak yg lain?? jerawat kuku kaki urut ape smua kenapa nak aku??? segala bnda nak aku yang buat tak dalam banyk2 aku yg baba benci??? apa salah aku kat baba?? ;( so sad gilee... bila sebut pasal baba aku jadi nak nagis...kenapa baba buat aku mcm ni?..

ni baba duduk kat luar..melaka ke mana ntah.. baba boleh plak kol aku..dalam byk2 anak lapan org..kol aku suruh aku cuci baju die pakai tgn... asal aku jgak yg baba carik??..kata benci?.. skadar nak peguna aku jd bibik?? ntah laa..aku tak paham..aku kadang2 jadi bosan! mcm nak kua dari rumah!...tensen aku dalam rumah...

moga2 Allah murahkan rezeki aku, aku nak keje nak kawen..ok! leave me alonE!!....

suck!

Monday, September 20, 2010

keliru

hmm..aku mcm tak tahu la perasaan aku.. ke aku tak nak mngaku..aku pon tak tahu laa...tapi ye laa..aku tanak cinta monyet..aku tak nak mcm sementara.. takde komitmen.. mcm kalo kawen..orang tu blh sapot aku ke tak??..makan minum aku??.. anak2....kemahuan aku... aku takde la pandng kemewahan sgt pon... dan bukan pulak jenis janji adaa... aku nak perfect la.. tak nak org pandang rendah.. aku tak pilih pasangan...aku tgk ape jadi kat kawan pon aku mcm tak berape setuju sangat... rumah die...cara die..dulu family die jaga die pakaian die mewah2 je..kalah aku...sekarang bila tgk die dah kawen..pakaian anak die pon mcm tak sempoi sangat...rumah kampung papan..bukan hina ok!! tapi kalo korang dah ade family nak bagi family duduk kat rumah papan??...mesti la seboleh2nya nak yg terbaik kan??..mcm tu la aku...

hurmm... aku harap kau cepat la kerja...pinang aku cepat ke.. kerja besar2 tau!!... bukan ntuk perot aku sorang..boleh bela ntuk perot kau sama jgk...ekeke...

Saturday, September 18, 2010

elia diana mahadi

lame gile aku tak membelogkan diriku ini..hampir sedekad yg lalu aku rasee...
huhu...aku banyk cter nak cter..byk sgt...tapi jadi tak bes kalo nak cter tapi takde gmabr yg mnunjukkan situasi tuu...yela...kalo hp takde kamera tu lain cter..ni hp langsung tarakk...ilekk..nak mcm camner tuHH??..gamaknye kena carik bohpren kayu balak lee...snng nak ngikis...(boleyh?..;p)

pape pon..aku baru balik dari seramban..g ade ade la dua hari...bukan g hantar lamaran..pg s.alam n seremba...amik barang jew..then balk terus....takde masa nak buat ape2... tapi hari ni..aku jd nak sgt2 tulis dalam blog..aku nak cter kata kawan baik aku!!..yee..kawan baik aku!!...yg aku tulis nama di atas..salah sorg la..aku ada ramai kawan baik lagi.. tp yang ni kawan yg akan kekal dalam ati aku..sampai aku mati..aku rasa laa... sbb bila sebut je nama elia diana mahadi..ati aku jd dup dap2...jd sedih...ni pon nak ngis eaaaaa....hmm....sayanggggggggggg elia st2!!!..aku tak kisah la..die ada msg aku ke tak ke...tp ati aku dapat rasa..die ikhlas kawan ngan aku..die kawan aku!!!...ape jd kat die die tetap dlm ati aku..syes aku da nangis lg skali..rindu tahap gaban aku rasa... slalu aku bkwan..aku gile nak rak jge ati kawan..tp dgn elia..die nak rak jage aku..aku ngat lia...!! walopon aku buat2 tak paham tak nampak..aku ngat ko masak ntuk aku..masa kita jage kedai runcit ayah aku dlu tu..ko basuh baju aku..ko jage aku...aku ngat je... ntah la..dah nama pon sama..pngai kita pon sama..huhu... sayang nye aku kat ko..ntah laa..tlampau sangt!!..sampaikan aku sebut je terus ngis je rase...tp baru ni..aku add die lagi skali..kat fb die... siap anta msg lagi..die blas...skali dgn no tepon die bg... huh!! luruh jntung aku!! ngalah kan pakwe makwe!!..hhehehe.. mcm lesbo plak aku ni..(tetibe) tp masa skolah dlu mmg org kata tah2 esok kawen pon nak smua sama..mkn kat kantin share nasik share air..hehhehe...semua share la kire!..;p waaaaaaaaa....rindu la kat koooooo!!!!!!!!!!!!!!!!....;((

Friday, September 10, 2010

hari raya...;)


cakap pang pung pang dah pasal raya malam raya mcm2...tapi wish nye tak pon...gile??..;p
ok la...aku nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepeda semua !..yang baca atau tak baca..huhuhu...;p poyo..;p

yelahh..aku baru buat je blog ni..publish kat fesbuk ape pun tak..ngee...tau2 buat mcm tu....pengalaman menaip ape semua...lagi la..bedal jek!...

tapi yang sudi jd follower aku tu..nengkiu la...hek3... aku tak buat pon nuffnang atau ape..saje jek nak buat..nak luah perasaan mcm tu je..mcm diary la kira...main bedal cakap je lam blog ni....hee...

papepon..selamat haru raya!!...sori la kalo aku ade ckp silap atau buat silap ke mcm tu.. aku baru lagi...huuuu....

salam!!!

nak jugakkkk...;p

aritu aku ada nak letak gambar malam raya kan?..sekali ilang plak icon nak letak gambar dgn video aku tuuuu.... kali ini tidak lagi..aku nak letak jgak!!!...kih3...;P

ni aku yang pasang...termasuk la lampu di bawah tu haa....semua aku auww...;pcantek kan??;p

cantek tak? cantek tak??...haa...ni rumah kamiiii....;p

ni dari sisi tepi pulak yeee....;p


lawer nyerr....



ni video tasya main bunge api..aku ada main jgk la...tapi segan nak bubuh sekali..sbb poyo!!..hahaha....menari mcm jebon je...huh!
video